• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razvojnoj banci oduzeta dozvola za rad

Dozvola za rad je, kako se navodi u saopštenju iz kabineta guvernera Narodne banke Srbije, oduzeta u skladu sa Zakonom o preuzimanju imovine i obaveza određenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Srbije.

"Dozvola je oduzeta na osnovu zahteva Razvojne banke Vojvodine, a nakon zaključka vlade, kojim je toj banci, Banci Poštanska štedionica a.d. Beograd i Agenciji za osiguranje depozita naloženo da zaključe ugovor o preuzimanju dela imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine", navodi se u saopštenju.

Na taj način, kako se dodaje, okončane su aktivnosti iz Sporazuma o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine, zaključenog u decembru prošle godine između Vlade Srbije i Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za finasije Zoran Radoman je potvrdio Tanjugu da su u Novom Sadu danas potpisani svi potrebni ugovori, kojima će imovinu i obaveze Razvojne banke Vojvodine (RBV) preuzeti Poštanska štedionica i Razvojni fond Vojvodine.

Radoman je kazao da se tim potpisivanjem završen ceo tehnički posao oko preuzimanja RBV. Poštanska štedionica će preuzeti oko 17,5 milijardi dinara ukupnih depozita RBV.

Zbog nedostajuće kvalitetne imovine, oko 6,3 milijardi dinara biće pokriveno novim obveznicama Pokrajine Vojvodine 78 odsto i Republike Srbije 22 odsto.

Vlada Srbije donela je u petak odluku da RBV i Banka Poštanska štedionica zaključe ugovor o preuzimanju dela imovine i dela obaveza, koji predviđa preuzimanje klijenata RBV od 8. aprila.

Zaključak je donet radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema i pozitivnim mišljenjem Narodne banke Srbije, a ovim ugovorom će svi deponenti RBV - oko 70.000 građana, preduzetnika, malih, srednjih i velikih kompanija i javnih preduzeća - od ponedeljka postati klijenti Banke Poštanske štedionice i nastaviće da slobodno raspolažu svojim novcem.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image