• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlasnici računa RBV od danas raspolažu novcem

Banka Poštanska štedionica objavila je da od danas svi klijenti Razvojne banke Vojvodine mogu slobodno raspolagati svojim sredstvima, u punom iznosu i u svakom trenutku.

Kako se navodi na sajtu Poštankske štedionice, ta banka je 6. aprila preuzela deo imovine i dela obaveza Razvojne banke Vojvodine u skladu sa Zakonom o preuzimanju imovine i obaveza određenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Srbije.

Vlada Srbije je u petak, 5. aprila, saopštila je da će Poštanka štedionica preuzeti oko 17,5 milijardi dinara ukupnih depozita RBV zbog čega će, usled nedostajuće kvalitetne imovine oko 6,3 milijardi dinara biti pokriveno novim obveznicama Pokrajine Vojvodine (78,11 odsto) i Republike Srbije (21,89 odsto).

To je predviđeno decembarskim sporazumom vlada Srbije i Vojvodine. U skladu sa tim, kako je saopštila Vlada Srbije, Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine preuzeće deo kredita datih pravnim licima i deo poslovne mreže RBV, ukupne vrednosti identične novoemitovanim obveznicama.

Poštanka štedionica je od Razvojne banke Vojvodine preuzela oko 70.000 depenata - građana, preduzetnika, malih, srednjih i velikih kompanija i javnih preduzeća.

Poštanska štedionica je krajem oktobra 2012. godine prezela depozite Nove Agrobanke, koju je Vlada Srbije formirala nakon sto je Agrobanka zbog problema u poslovanju otišla u stečaj.

Poštanska štedionica je saopštila da je preuzela i klijente - fizička lica, korisnike kreditnih kartica Razvojne banke Vojvodine, koji su uredno izmirivali obaveze i primali zaradu na tekuće račune otvorene kod Razvojne banke Vojvodine.

Banka Poštanska štedionica je preuzela od Razvojne Banke Vojvodine gotovinske kredite građana, potrošačke kredite, refinansirajuće kredite, auto kredite i dozvoljena prekoračenja po tekućim računima, ali nje preuzela stambene i poljoprivredne kredite.

Za stambene i poljoprivredne kredite klijenti trebao bi da se obrate Razvojnoj Banci Vojvodine u stečaju koja će ih informisati o otplati tih kredita.

Platne kartice građana kod Razvojne banke Vojvodine su blokirane i klijenti više neće moći da ih koriste.

Klijenti RBV kojima je otvoren tekući dinarski račun u Poštanskoj štedionici koji su zadovoljili kriterijume za izdavanje debitne "post" kartice, mogu ih lično preuzeti u ekspoziturama Štedionice.

Ta banka je saopštila da bivši klijenti RVB koji potpišu ugovor o otvaranju, vođenju i gašenju tekućeg računa građana i izdavanju "post kartica" mogu da podnesu zahtev za izdavanje neke od kreditnih kartica izdanja Poštanske štedionice.

(Beta: ilustracija: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image