• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić najavio razvoj kongresnog turizma

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić najavio danas da će na leto biti završeni i radovi na rekonstrukciji "Ženskog štranda" na Paliću.

Time će se zaokružiti sve planirane investicije Republike, Pokrajine i Grada Subotice u tom turističkom centru, rekao je on na otvaranju Kongresnog centra "Velika terasa" na Paliću.

Istakao je je da je obnova Velike terase, koja ima istoriju dugu čak 101 godinu, zadatake države i dug prema njenim graditeljima.

Dinkić je rekao da je sa predstavnicima Vlade Srbije počeo da pomaže obnovu tog velelepnog zdanja još od 2006. godine za čiju sanaciju iz budžeta izdvojeno 550 miliona dinara.

"Imajući u vidu u kakvom je stanju bio Palić pre osam godina, zaista bi bilo sramota za našu generaciju da smo pustili da objekti propadaju i zato smo svi zajedno učinili napor da vratimo sjaj 'Velikoj terasi' i Paliću", rekao je on.

Dinkić je kazao da Subotica i Palić postaju ozbiljno mesto za kongresni turizam i da je na tom polju potencijal Srbije između 50 i 100 miliona evra.

"Srbija je trenutno vodeća zemlja u regionu kada je reč o kongresnom turizmu, jer se 80 odsto svih događaja održava u Beogradu. Do sada je to bilo samo u Beogradu, a mi ćemo sada pomoći da i 'Velika
terasa' uđe u mapu destinacija i da ovde boravi zaista veliki broj stranih i domaćih turista", rekao je on.

Dinkić je istakao da je plan u narednom periodu da Srbija privuče još stranih investitora kako bi uložili u izgradnju dodatnih kapaciteta na Paliću.

Kako se navodi u saopštenju, ukupna ulaganja Ministarstva finansija i privrede u Suboticu i Palić, kada je reč o infrastrukturi, kreditima i subvencijama, iznose oko 550 miliona dinara. U centralnoj zoni Palića, u okviru Velikog parka, nalazi se niz objekata namenjenih odmoru i uživanju. Za projekat rekonstrukcije
Ženskog štranda iz budžeta republike izdvojeno je oko 73 miliona dinara.

(Beta Foto Beta arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image