• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći poreski dužnici banke u stečaju

Beobanka, Invest banka, Astra banka i Beogradska banka, sve četiri u stečaju, i dalje su na vrhu su liste 1.000 poreskih dužnika koji je danas objavila Poreska uprava.

Najveći poreski dug od 29,56 milijardi dinara ima Beobanka, a slede Invest banka u stečaju sa 22,25 milijardi dinara, Astra banka u stečaju sa približno 19,22 milijarde dinara i Beogradska banka u stečaju, koja duguje oko 16,1 milijardu dinara.

Među najvećim poreskim dužnicima su i Sartid, u stečaju sa dugom od blizu 6,74 milijardi dinara, Resavska banka u stečaju koja duguje oko 5,98 milijardi dinara, kao i Zastava oružje sa dugom od oko 5,53 milijarde dinara.

Na spisku 500 najvećih poreskih dužnika među pravnim licima su i Simpo iz Vranja sa oko 4,23 milijarde dinara duga, kao i brojna preduzeća u restrukturiranju poput RTB Bor grupa Rudnici bakra bor koji duguje oko 2,44 milijarde dinara.

Na listi najvećih poreskih dužnika su i 14. oktobar u restrukturiranju sa oko 2,12 milijardi dinara duga, FAP u restrukturiranju sa približno 1,8 milijardi duga i Jagodinska pivara u restrukturiranju koja duguje oko dve milijarde dinara.

Među najvećim dužnicima su i Krušik sa dugom od 1,76 milijardi dinara, Medicinski fakultet sa dugom od približno 325 miliona dinara, kao i kompanija Novosti koja duguje oko 231 milion dinara, a u toku je postupak po zahtevu za reprogram duga.

Na listi stečajnih dužnika su i fudbalski klubovi Vojvodina i Napredak, kao i Luka Beograd koja duguje oko 194 miliona dinara, a u toku je postupak po zahtevu za reprogram duga.

Kada je reč o listi 500 najvećih dužnika među preduzetnicima prednjači Drvoplast proizvodno-trgovinska radnja sa dugom od oko 114 miliona dinara.

Na spisku je primetan i veći broj advokata čija se dugovanja kreću od 9,4 miliona dinara.

(Tanjug Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image