• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proradila srpska laboratorija za mleko

Prva laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka u Srbiji koja ima ovlašćenje Ministarstva za poljoprivredu, počela je sa radom u Novom Sadu.

Prvog dana rada u laboratoriju na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, sa terena je dopremljeno 800 uzoraka mleka iz Bašaida, Novog Miloševa i Kumana, rekao je Tanjugu rukovodilac ispitivanja u laboratoriji Mile Pećinov.



"Za obradu jednog uzorka neophodno je oko 30 sekundi, a tako kratko vreme obrade omogućila je najsavremenija oprema iz Danske i Holandije kojom je laboratorija opremljena", rekao je Pećinov, navodeći da je maksimalni kapacitet laboratorije 350 uzoraka na sat.

Prema njegovim rečima, broj uzoraka dopremljenih u laboratoriju zavisi od terena sa kog budu uzimani uzorci, a najveći broj će biti kada uzorci budu uzimani sa područja Subotice, Sombora i Vrbasa, jer u tim krajevima ima najviše stoke.



Pećinov je istakao da je Laboratorija za kontrolu mleka na Departmanu za stočarstvo Poljoprivrednog fakulteta, namenjena sprovođenju odgajivačkog programa, odnosno kontroli pojedinačnih uzoraka mleka.

Iako je danas poočela sa praktičnim radom Laboratorija nije zvanično otvorena, a datum njenog otvaranja, po rečima direktorice Departmana za stočarstvo Snežane Trivunović biće naknadno određen, o čemu će, kako je rekla, javnost biti obaveštena.

(MONDO/agencije, foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image