• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valjevo: Zoran Božić u pivari "sve i svja"

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv v.d. direktora Valjevske pivare Zorana Božića koji je stečajni upravnik u deset drugih firmi.

Kako javlja Radio Patak, Agencija je "radi utvrđivanja (eventualnih) povreda Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, taj postupak pokrenula po službenoj dužnosti", stoji u odgovoru na pitanje te medijske kuće "da li je Zoran Božić u sukobu interesa i da li suprotno zakonu obavlja funkciju v. d. direktora Valjevske pivare".

"O ishodu postupka protiv imenovanog bićete pismeno obavešteni", takođe stoji u odgovoru Agencije za borbu protiv korupcije upućenog Radio Patku.

Stopostotni vlasnik Valjevske pivare je država, a Božić je stečajni upravnik i u takođe privatizovanim firmama Valjevska kožara (VIK) i konfekcija Minsa (bivši Uzor) iz Valjeva, kao i u firmi Frutti Co iz Ljubovije, za šta takođe prima novčanu nadoknadu.

Stečaj je u Valjevskoj pivari otvoren je 9. jula 2010. i obustavljen 22. marta 2011. godine, a tadašnji stečajni upravnik, agroekonomista Zoran Božić s Uba, dobio je novčanu nagradu od 5,5 miliona dinara u neto iznosu.

Po okončanom stečaju Božić vrši nadzor nad sprovođenjem plana reorganizacije koji je sam sačinio, a istovremeno je i v. d. direktor Valjevske pivare "po odluci poverilaca", kako je agenciji Beta rečeno u Privrednom sudu u Valjevu.

Vlada Srbije je u oktobru 2012. imenovala Skupštinu Valjevske pivare i za predsednika postavila Danijela Nikolića iz Ministarstva finansija i privrede.

Skupština se nijednom nije sastala, nisu izabrani organi upravljanja i direktor, pa je Božić i dalje v. d. direktor.

Radio Patak je danas objavio i podatak da je Božić svojevremeno bio stečajni upravnik u ubskom preduzeću za proizvodnju obuće Boston, koje je iz stečaja kupila njegova supruga Vesna Božić.

Valjevska pivara je u martu, aprilu i maju 2011. godine kupila HTZ obuću iz firme Novi Boston za više od pola miliona dinara.

(Beta, foto: printscreen)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Valjevo

Da ne valja, ne bi bilo iz Valjeva! :)

Петар

Пријатељи, па то се ради по целој Србији, годинама. Ништа ново. Гледали сте више пута "Бољи живот" на РТС-у.

special image