• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština načelno završila o železnici

Skupština Srbije završila je danas načelnu raspravu o Predlogu zakona o železnicama i dva predloga zakona iz oblasti plovidbe i transporta.

Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić rekao je da se Predlogom zakona o železnicama stvaraju uslovi za otvaranje tržišta i pojavu više železničkih prevoznika što će, kako je naveo, pojačati konkurenciju i poboljšati uslove prevoza.

Novi zakon će omogućiti veću efikasnost i osnovu za reformu železnica Srbije, kao i primenu evropskih propisa, rekao je Mrkonjić poslanicima tokom obrazlaganja tog predloga.

Predlog zakona o železnicama bio je u prošlom skupštinskom sazivu dva puta na dnevnom redu, ali nije usvojen.

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor ponovio je tokom rasprave stav stranke da će podržati Predlog zakona o železnici ako bude usvojen njen amandman kojim traži da pokrajina Vojvodina i lokalne samouprave mogu da upravljaju železničkom infrastrukturom na svojoj teritoriji.

Poslanici opozicije kritikovali su Vladin Predlog zakona o železnicama, navodeći da on ne rešava glavni problem u tom javnom preduzeću - partijsko rukovođenje i loše stanje železničke infrastrukture.

Parlament je objedinio raspravu u načelu o tom predlogu zakona, kao i o predlozima zakona o potvrđivanju Strazburške konvencije o ograničenju odgovornosti u unutrašnjoj plovidbi i o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Kipra o saradnji u oblasti pomorskog transporta.

Prepodnevni deo sednice obeležila je i polemika poslanice LDP i predsednika parlamenta o "najskupljem poslaniku" a u popodnevnom delu se nastavilo s razmatranjem predloga zakona o pravima pacijenata i o zaštiti osoba s mentalnim smetnjama koje će obrazložiti ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

(Beta, foto: Beta/Nenad Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image