• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer u SAD: Srbija ima raskošne talente

Predstavnicima više od 70 IT američkih kompanija predstavljene su prednosti ulaganja u Srbiji. Dačić poručio investitorima da Srbija ima raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu.

Premijer Srbije je u San Francisku predstavnicima američkih IT kompanija rekao da je Srbija politički stabilna, otvorena za biznis i da će investirori u Srbiji pronaći raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu.

On je naveo da je cilj Vlade da Srbija u narednih četiri-pet godina postane tehnološki i inovacioni centar Evrope.

Skupu u San Francisku osim Dačića prisustvovali su i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, predstavnici AmĆam Srbija, kao i američkih i srpskih IT kompanija koje posluju na našem tržištu.

"Američke kompanije su danas dobile informacije koje bacaju novo svetlo na Srbiju kao investicionu destinaciju. Ipak ovo je samo prvi korak. Već sutra moramo nastaviti da radimo dalje i da komuniciramo sa ljudima koji su pokazali interesovanje, a nakon toga i da ih pozovemo da dođu u Srbiju i da vide sve ono o čemu smo danas ovde pričali", rekla je direktorka Američke privredne komore Maja Piščević neposredno nakon konferencije.

"Ako mi uradimo svoj deo posla i nastavimo da stvaramo sve bolje poslovno okruženje u Srbiji, insistirajući na političkoj stabilnosti i otvorenosti ove Vlade za strane investicije, nema sumnje da će naš IT sektor postati inovacioni centar Evrope", rekla je ona.

Takođe je dodala da Srbija ima dobre stručnjake, ali da će joj u narednim godinama biti potrebno još više.

Konferencija je organizovana sa ciljem promocije Srbije kao atraktivne investicione destinacije i namenjena je kompanijama koje posluju u Silicijumskoj dolini - srcu svetske IT industrije, podseća se u saopštenju Američke privredne komore.

Potencijale i svoja iskustva u poslovanju predstavili su i predstavnici američkih kompanija koje su investirale na srpskom tržištu - Marija Živanović-Smith, predstavnik kompanije NCR i Steve Jillings, predsednik izvršnog odbora kompanije Telesign.

U sklopu srpsko-američke IT misije delegacija Vlade Srbije, ambasade SAD i privrednika - predstavnika najvećih IT kompanija u Srbiji, predvođena premijerom Dačićem i američkim ambasadorom Kirbijem, ima sastanke sa rukovodećim ljudima IT giganata među kojima su Microsoft, Intel, HP, Oracle, Cisco, EMC, PayPal, Google, Apple i IBM.

(Tanjug/MONDO, Foto: Tanjug/ MUP Srbije / Biro za saradnju sa medijima)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

deda Lale

Dozvoli ti Dacicu da mi na ebay mozemo da prodajemo robu iz Srbije pa kad pocnu Srbi da prodaju sljivovicu i ajvar eto para

samo JA

E jos kad bi ova zemlja imala normalnu vladu gde bi nam bio kraj

Немања

Тако је, вероватно им је обећао радну снагу јефтинију од кинеске.

special image