• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvaput proverite, pre nego krenete na "sajam"

"Dvodnevni" sajmovi zapošljavanja koje organizuje NSZ zapravo za one koji traže posao traju samo prvi dan , drugog su "susreti preduzetnika".

Čitateljka MONDA, S.A, jedna od stotina hiljada mladih i obrazovanih koji u Srbiji traže posao, bila je više nego neprijatno iznenađena kada se prošlog vikenda zaputila u Beogradsku poslovnu školu na Sajam zapošljavanja.

Umesto susreta sa "više od 20 poslodavaca ponuditi oko 60 radnih mesta", kako su mediji preneli agencijsko saopštenje Nacionalne službe za zapošljavanje, u subotu 11. maja zatekla je praznu salu više škole na Zvezdari.

Slika koju nam je poslala "govori više nego hiljadu reči".

Prazni štandovi i nigde nikog da ponudi obećane "poslove za bravara, krojača, mašinskih, građevinskih i elektro inženjera, medicinskih sestri..." kao što je očekivano.

"Tražim posao pod kako sam završila studije pre godinu dana i redovno obilazim slične sajamove u Beogradu, ali ovo mi se dosad nije desilo. Kao da se ne osećam dovoljno loše zbog toga što nemam vezu za posao a ne mogu normalno da dobijem priliku da radim, nego me neko ovako još 'vuče za nos', rekla je naša ogorčena čitateljka, koja je "na licu mesta" zatekla još nekoliko mladih ljudi koji su ovakvoj "organizaciji" čudili koliko i ona.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje, koja ove sajmove organizuje u saradnji sa opštinama, kažu da je Sajam zapošljavanja na Zvezdari normalno održan, ali da problem leži u nečem drugom.

"Pretpostavljam da je pogrešno objavljeno naše saopštenje. Ovakvi sajmovi traju dva dana ali samo prvog dana poslodavci nude poslove zainteresovanima. Drugog dana su susreti preduzetnika, kada se ne nude poslovi niti primaju radne biografije", rekli su nam u NSZ.

Za to što pogrešne najave u medijima nisu ispravljene na vreme nije dato objašnjenje ali njihov savet je da se informacija o svakom sajmu zapošljavanja proveri na njihovom veb sajtu, gde tačno stoji datum koji je određen za susret poslodavaca i onih koji posao traže.

(MONDO, foto: S.A.)

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan Niš

Sajmove zapošljavanja bi trebalo ukinuti jer ničemu ne služe a u Nacionalnim službama zapošljavanja trebalo bi zaposliti nove ljude koji nemaju posao jer oni ne rade ništa. Dobijaju platu a ne zapošljavaju pa bi Država trebala da sprovede kontrolu zaposlenih u ovim službama da ne bude kao u Galenici posle POJEO VUK MAGARCA.

Sport Bili

A NZS ha ha ha pa oni ne mogu pošteno ni subvencije za samozapošljavanje da podele a kamoli nekog da zaposle. Smejurija od ustanove i njihovih knjiških pacova tj. vezara. Ko ne mora bolje da ne gubi vreme u toj nazovi državnoj ustanovi.

special image