• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz RTB Bor demantuju Dragana Đilasa

U Rudarsko-topioničarskom basenu tvrde da je vrednost izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline 265 miliona evra a ne 400 miliona, i da redovno plaćaju sve dažbine državi.

U saopštenju Službe za odnose sa javnošću, RTB Bor je kao netačnu odbacio i tvrdnju predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa, koji je gostujući na TV B92 rekao "da direktor RTB-a deli plate 60.000 od dinara, a uplaćuje poreze i doprinose na minimalac".

"Prosečna plata u RTB-u je 70.000 dinara, redovno je prima 5.020 zaposlenih, i RTB Bor sve poreze i doprinose državi redovno plaća i mesečno za tu obavezu izdvaja 2,4 miliona evra, odnosno oko 264 miliona dinara", navodi se u saopštenju.

RTB Bor je, kako se dodaje, po osnovu poreza državi prošle godine platio 3,168 milijardi dinara.

"Pored toga što redovno isplaćuje zarade, RTB Bor je kompanija koja redovno plaća i nemale troškove za električnu energiju (2,3 miliona evra mesečno) i ostale energente (primera radi za naftu mesečno izdvaja tri miliona evra)", navodi se u saopštenju.

Iz tog preduzeća dodaju da je "RTB Bor Grupa prošle, kao i prethodne dve godine, poslovala pozitivno i, na primer, 2012. godinu završila sa dobitkom iz tekućeg poslovanja od 55,993 miliona američkih dolara, odnosno zabeležila plus od 5,5 milijardi dinara".

(Tanjug, ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dunja

Ne mogu da verujem da mislite da smo zaista svi mutavi, blesavi i nepismeni. Razumem da je veliki broj vaših glasača slabo obavešten i da nema naviku čitanja i traženja informacija, ali nemojte da zaboravite da ćete i njih polako da gubite kad shvate da od svih silnih, a uz trube najavljivanih promena, nema ništa

bobilica94

Ne sumnjam u Djilasove informacije

Orao nebeski

More možeš do ujutru da demantuješ, imamo internet, imamo APR, sajt Poreske uprave, a i znamo vas, URS-ovce...

special image