• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Nema privatizacije Telekoma

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da do daljnjeg neće biti privatizacije Telekoma, jer u Vladi Srbije nije postignut konsenzus.

Oko toga nije postignut konsenzus u vladajućoj koaliciji i neće se ići do daljeg u njegovu privatizaciju (privatizaciju Telekoma), rekao je Dinkić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije na kojoj je predstavio mere štednje i reforme javnog sektora.

Ministar je kazao da je programom mera za reformu javnog sektora predviđeno da do 30. juna naredne godine bude rešen status 179 preduzeća u restrukturiranju, koja zapošljavaju 54.000 radnika.

Ta preduzeća su u statusu restrukturiranja 12 godina i to mora da se okonča, poručio je Dinkić.

Mlađan Dinkić rekao je i da su započeti pregovori o srateškom partnerstvu srpskog avioprevoznika Jat ervejza i nacionalne aviokompanije Ujedinjeih arapskih emirata, Etihad.

"Dobili smo ponudu i krenuli u pregovore", rekao je on novinarima u Vladi Srbije. Kako je precizirao, pregovara se o posebnom modelu partnerstva, pri kojem bi država ostala većinski vlasnik, a strani partner upravljao kompanijom u narednom periodu.

"To više ne bi bila ova kompanija, nego nova moderna kompanija sa novom flotom i daleko boljom uslugom za putnike", dodao je Dinkić.

Vlada Srbije, Jat ervejz i Etihad su 17. juna potpisali u Beogradu Memorandum, na osnovu kojeg će u narednih mesec dana biti istražene mogućnosti ulaganja Etihada u srpsku vazduhoplovnu kompaniju.

Dinkić je danas pozvao i građane koji imaju imovinu vredniju od 350.000 evra da je prijave, podsetivši da rok ističe za 10 dana.

Od 1. jula kreće kontrola, a kazna je tri odsto od ukupne neprijavljene imovine, rekao je Dinkić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je istakao da je do sada samo 1.000 ljudi prijavilo imovinu, a da se rok za prijavu neće pomerati.

"Od ovog leta kreće se u unakrsnu kontrolu prihoda i imovine, a prvi će biti kontrolisani oni koji nisu ništa prjavili", poručio je ministar Dinkić.

Ministar je odgovarao i na pitanja vezana za rekonstrukciju Vlade i rekao da u vladajućoj koaliciji do sada nije bilo govora o rekonstrukciji.

Za sada se o rekonstrukciji govori samo u medijima, a mi nismo ni jednom trenutku govorili o tome, rekao je on.

Na pitanje novinara da li je tačno da će Milka Forcan biti državni sektretar u njegovom ministarstvu, Dinkić je kazao da nisu tačni navodi medija koji se time bave.

(Tanjug, foto: Tanjug, Tanja Valič)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image