• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UO Puteva Srbije odbio da poskupi putarina

Izvor MONDO/Tanjug

Upravni odbor Puteva Srbije nije na današnjoj sednici prihvatio predlog poslovodstva državne kompanije za poskupljenje putarine od 20 odsto.

Predlog nije prihvaćen s obrazloženjem da se na taj način ne bi rešio problem "hroničnog nedostatka sredstava neophodnih za održavanje, rekonstrukciju i razvoj putne mreže Srbije, kako sa aspekta kvaliteta, tako i bezbednosti saobraćaja", ali i da se ne bi opteretili građani, , saopštilo je danas to javno preduzeće.

Povećanje cene putarine bi, takođe, direktno uticalo na smanjenje intenzitete saobraćaja kroz Srbiju, posebno tranzitnog.

"Bitan razlog za donošenje ovakve odluke UO sadržan je u činjenici da ovakvo povećanje cene putarine opterećuje skroman budžet većine naših građana i može uticati na nova povećanja troškova života, a ne rešava suštinu problema - nelikvidnost Puteva Srbije", navedeno je u odluci UO Puteva Srbije koju je potpisao predsednik odbora, Zoran Lilić.

Generalni direktor tog javnog preduzeća Zoran Drobnjak najavio je sredinom februara da će zahtevati od Vlade poskupljenje putarine.

Preduzeće ima i ozbiljan problem sa Ministarstvom finansija, koje im je utvrdilo da imaju obavezu da plaćaju PDV na putarinu, što nisu radili čak od 2008. godine.

Poslovodstvo Puteva Srbije u roku od 30 dana treba da dostavi Upravnom odboru tog javnog preduzeća plan aktivnosti za definisanje i realizaciju sveobuhvatnih mera za konsolidaciju, reorganizaciju i razvoj Puteva Srbije.

To se odnosi na aspekte upravljanja troškovima u samom preduzeću i iznalaženje dugoročnih i stabilnih izvora finansiranja potrebnih za održavanje, rekonstrukciju i razvoj putne infrastrukture Srbije.

UO je usvojio Program poslovanja za 2013. godinu, koji je usaglašen i sa primedbama Ministarstva finasnija i privrede.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image