• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prevoznici protiv "divljaka",a "za" minimalnu cenu

Izvor Fonet

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić obećao je rešenje problema autoprevoznika - od nelegalne konkurencije, preko puteva sa ograničenom tonažom, do zakonske minimalne cene prevoza.

Mrkonjić je naložio pojačan nadzor inspekcijskih službi Ministarstva saobraćaja i rada kako bi nelegalni prevoznici bili isključeni iz transporta, saopšteno je posle razgovra ministra sa udruženjima prevoznika Srbije i Beograda.

Kako je saopštilo Ministarstvo saobraćaja, Mrkonjić je danas primio rukovodstvo Udruženja autoprevoznika Srbije koje je nedavno stupilo u generalni štrajk i predložilo svojim članovima da obustave svaku vrstu prevoza robe.

Autoprevoznici su zamolili resornog ministra Mrkonjića za pomoć u rešavanju njihovih egzistencijalnih problema, navedeno je u saopštenju.

Iako je razlog nedavnog štrajka autoprevoznika tematski vezan za druga ministarstva, piše u saopštenju, Mrkonjić je saslušao autoprevoznike i njihovu molbu da novi Zakon o prevozu drumskog saobraćaja, koji sadrži Uredbu o minimalnoj ceni prevoza, bude što pre usvojen čime bi bili izbegnuti i nesporazumi sa vodećim kompanijama u Srbiji oko formiranja jedinstvenog cenovnika velikih prevozničkih kuća i povećanje cena usluga prevoza.

Mrkonjić je rekao da su Zakon i Uredba već u proceduri davanja saglasnosti ministarstava poljoprivrede, trgovine i MUP.

Mrkonjić je istakao da zna da autoprevoznici, bez obzira na teškoće, u velikom delu ispunjavaju uslove evropskih standarda i da gotovo ne postoji razlika između međunarodnog i unutrašnjeg transporta, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image