• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navala na konkursu za direktora EPS-a

Izvor Tanjug

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila da se u proteklih nekoliko dana broj prijava na konkurs za izbor direktora EPS-a povećao na blizu 40.

Mihajlović je podsetila da je Vlada Srbije produžila konkurs do 20. jula i najavila da će sve biografije biti potpuno javne, tako da će javnost Srbije moći da vidi ko je izabran i dodala da je Vladi Srbije zaista stalo da se na to mesto dobije najbolji kandidat.

Ona je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, naglasila da EPS mora da bude konkurentan, jer će za godinu dana biti potpuno otvoreno tržište.

Mihajlović je istakla da je, kada je reč o EPS-u i "Srbijagasu", pitanje da li je država spremna da daje mnogo sredstava u jedno javno preduzeće, a da "zauzvrat ne dobijete pravi rezultat".

Ona je rekla da su javna preduzeća riznica koja bi mogla da bude baza budućeg razvoja.

Na pitanje o novcu od kredita koje nisu iskoristili ni EPS i "Srbijagas", Mihajlović je odgovorila da je upućen dopis i zatraženo od direktora i njihovih stručnih službi da kažu postoje li neki krediti koji prosto nisu potrebni.

"Mi kao država još ne plaćamo nikakve kamate na te kredite, ali je Srbija garantovala za te kredite", istakla je Mihajlović.

"Ukoliko EPS i Srbijagas smatraju da neki krediti nisu prioritet, mi ćemo se tih kredita odreći, odnosno razgovarati sa institucijama, a drugi moraju pod hitno da krenu u realizaciju", rekla je Mihajlović.

Na pitanje o navodima u pojedinim medijma o nenamenskom trošenju u EPS-u, Mihajlović je odgovorila da je to pitanje za direktora EPS-a da kaže za šta je tačno planirao takva sredstva.

Mihajlović je naglasila da se mora učiniti korak po korak da to preduzeće počne da funkcioniše.

Na pitanje o Vojinu Lazareviću i Vuku Hamoviću koji su osumnjičeni za probleme u EPS-u, ona je odgovorila da oni nisu jedini protiv kojih je dostavljena dokumentacija tužilaštvu, da je Ministarstvo energetike još 30. aprila dostavilo veliki broj predmeta i oblasti energetike zaštite životne sredine i da je "sada red na tužilaštvu".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image