• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zastava Kamioni sad seku čelik laserom

Izvor Tanjug

U kragujevačkoj fabrici danas je puštena u rad laserska mašina za sečenje čelika koja bi trebalo da pojeftini proizvodnju i "donese pare sa strane".

Direktor marketinga u fabrici koja je većgodinama "u restrukturisanju", Zoran Lekić, kaže da je vrednost "lasera" oko 400.000 evra i da može sečenjem da naprave neograničen broj oblika, odnosno svaki model koji kompjuter konstruiše.

"Reč je o 'Fiberom laseru', instalisane snage tri KW s radnim stolom dužine šest metara i širine dva metra. Laser može da seče razne vrsta materijala, odnosno nerđajući i crni čelik deblljine do 20 milimetara, kao i obojene limove poput alumunijima, bakra i mesinga, nešto manjih dimenzija", rekao je Lekić u izjavi Tanjugu.

On je objasnio da laser moze da seče aluminijum debljine do 10 milimetara, bakar do šest i mesing do pet milimetara.

"Ova laserska linija mnogo znači za fabriku, jer ćemo moći da u vlastitim pogonima radimo šasije, kao i niz manjih profila za proizvodnju kamiona. Još značajnije je što upošljavamo deo radne snage, ali i što ćemo biti u prilici da vršimo usluge raznim potencijalnim partnerima, naveo je Lekić.

Kako je istakao, pored sečenja, fabrika će potencijalnim partnerima raditi i konstruktivnu dokumentaciju samog rezanja, kao i isporuku.

"Usluga će biti brza i efikasna i prema našim proračunima cena će biti najpovoljnija u okruženju", rekao je Lekić naglašavajući da je fabrika kamiona među retkima koja ima "Fiberov laser" sa navedenim kapacitetima stola i snage.

Naglašavajući da su među potencijalnim partnerima firme vojne industrije, kao i proizvođači teških mašina, Lekić je naveo da su današnjim puštanjem u rad laserske linije za sečenje čelika i obojenog lima, startovali sa manjim profilima, od 300 do 400 komada dnevno.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image