• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sberbanka spremna da podrži izvoz "fijata"

Izvor Tanjug

Mlađan Dinkić razgovarao u Moskvi sa predstavnicima Sberbanke, i kompanije Fijat o budućoj saradnji na plasmanu Fijatovih automobila proizvedenih u Kragujevcu na rusko tržište.

Dinkić je rekao da je Sberbanka zainteresovana da bude glavni nosilac posla izvoza automobila proizvedenih u Kragujevcu na rusko tržište i izrazio očekivanje da će Vlada Ruske Federacije uskoro i zvanično odobriti aranžman koji su ruski predsednik Vladimir Putin i srpski premijer Ivica Dačić dogovorili pre tri meseca.

"Fijat ima nameru da prodaje vozila koja proizvodi u Srbiji na ruskom tržištu, a naš premijer i predsednik Putin su postigli dogovor da se Srbiji odobri jedan bescarinski kontingent od 10.000 vozila za plasman u Rusiji".

"Smatram da je to jako važno za Srbiju, jer je Fijat naš najveći izvoznik. Već veliki broj radnika radi u automobilskoj industriji i zahvaljujući ovom aranžmanu još više ljudi bi dobilo posao u Srbiji", izjavio je Dinkić nakon sastanka i dodao da je Fijat spreman da poveća proizvodnju i plasira automobile na rusko tržište.

Dinkić je razgovarao sa prvim čovekom Sberbanke u Rusiji Hermanom Grefom, zamenikom direktora Sberbanke, Sergejem Gorkovim i zamenikom predsednika Fijat Grupe, Alfredom Altavilom, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar finansija i privrede je danas u Moskvi potpisao i sporazum sa Sberbankom o uspostavljanju saradnje između srpske Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza i te banke.

"Mi smo takođe potpisali sporazum sa Sberbankom da se uspostavi saradnja između naše Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza i najveće ruske banke

Sberbanke o osiguranju i finansiranju nastupa srpskih izvoznika u Rusiji kako bi još više domaćih proizvoda bilo plasirano na veliko rusko tržište. To je smisao ovog aranžmana" , rekao je Dinkić.

Gorkov je istakao da je potpisivanje sporazuma još jedan korak u unapređenju odličnih odnosa Rusije i Srbije."Ovo je još jedan korak u razvoju naših odnosa sa Vladom Srbije. To je prvenstveno podrška srpskom izvozu, ali može neposredno da pomogne i vašoj čitavoj ekonomiji. Sada razmatramo da podržimo konkretan projekat izvoza kragujevačkog "fijata 500L' u Rusiju", ocenio je Gorkov.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image