• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Skuplja struja nema veze sa poslovanjem EPS-a"

Izvor Beta

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila da je Elektroprivreda Srbije (EPS) pokrenula reforme i da poskupljenje struje nije vezano za neracionalnost tog preduzeća.

Mihajlovićeva je novinarima prilokom obilaska radova na trafo-stanici Beograd 20 u Mirijevu kazala da je Ministarstvo energetike u zajedno sa EPS-om pokrenulo reforme u tom javnom preduzeću, ali i tražilo i da se naprave značaje uštede u godišnjem planu poslovanja.

Godišnji plan koji je EPS dostavio sadrži sve racionalizacije, istakla je srpska ministarka energetike.

Ona je kazala i da je pokrenut reprogam dugovanja građana i privrede za utrošenu struju, koja iznose oko milijardu evra i dodala da prihod
EPS-a na osnovu tog reprograma do sada iznosi više od osam milijardi
dinara.

"EPS jeste u teškoj finansijskoj situaciji, ali pre godinu dana je postojala potreba za kreditom od 500 miliona evra. Mi danas više ne govorimo o tom iznosu", rekala je Mihajlovićeva.

Ona je kazala da su EPS-u i dalje potrebna određena finasijska sredstva i da su određeni projekti morali da se odlože, ali da je zajednički sa drugim ministarstvima dogovoreno rešenje problmea dugova lokalnih samouprava i republike i pomogli i dogovroli reprogram kredita EPS-a sa mnogim bankama.

"Ono što se očekuje od EPS-a je da bude još efikasniji i da veza sa Vladom Srbije bude još intezivnija", kazala je Mihajlovićeva.

Struja u Srbiji će poskupeti od 1. avgusta 10,9 odsto za domaćinstva, odnosno 11,3 odsto u proseku za sve potrošače na javnom snabdevanju u Srbiji. To će biti prvo poskupeljenje struje posle 1. aprila 2011. godine.

Prema navodima EPS-a, nakon poskupljenja 1. avgusta prosečna cena jednog kilovat sata za domaćinstva biće 6,15 dinara (5,35evrocenti), a za industriju 5,85 dinara (5,09 evrocenti). To će i dalje biti cene struje među najnižim u Evropi i regionu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image