• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Službeni glasnik više nije gubitaš

Vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Srbije Radoš Ljušić izjavio je da je to preduzeće u prvih šest meseci 2013. godine ostvarilo dobit od 47 miliona dinara.

Na konferenciji za novinare Ljušić je rekao da je "dobitnički" poslovni rezultat ostvaren zahvaljujući zaustavljanju krađe, zabrani nekontrolisanih troškova iz državnog novca i zavođenju stroge štednje, reda i discipline.

Rekao je da posle istrage o krađi maturskih testova, policija u tom javnom preduzeću ispituje ugovor o štampanju knjige "Trijumf hrišćanstva", a istraga će verovatno biti proširena.

Ljušić je rekao da je istraga o štampanju knjige "Trijumf hrišćanstva", u kojem su učestvovala i preduzeća Dan Graf i Zavod za udžbenike, pokrenuta na osnovu anonimne prijave beogradskoj policiji.

On je dodao da se postavlja pitanje kako je prošle godine, kada je Službeni glasnik prvi put posle 21 godinu poslovao sa gubitkom, potrošen ukupan prihod od 1,5 milijardi dinara što je veliki novac "i za državu, a kamo li za preduzeće".

"Danas, posle šest meseci rada nove upravljačke garniture, Službeni glasnik više ne spada u red javnih preduzeća koja su gubitaši", rekao je Ljušić i upitao kako je moguće da za pola godine u nepovoljnijim uslovima nego prethodne godine bude ostvaren dobitak.

Ljušić je dodao da bi do kraja godine to preduzeće trebalo da predloži donošenje uredbe koja bi omogućila da se bibliotekama u Srbiji pokloni oko 500 miliona primeraka knjiga iz zaliha tog preduzeća, bez plaćanja 40 miliona dinara poreza na dodatu vrednost

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xl

uplatili radnici zaradu od prodaje testova za prijemni :)

special image