• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rok za plaćanje struje ubuduće do 28.

Izvor Tanjug

Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je, nakon razgovora sa građanima u Šapcu, da će ubuduće datum plaćanja računa za struju biti pomeren na 28. dan u mesecu.

"Ono što smo danas čuli u razgovorima sa građanima, a već smo u preporuci EPS-u to i naznačili, jeste da valuta plaćanja dugova i tekuće potrošnje električne energije koje postoje prema EPS-u ne bude 25. već 28. dan u mesecu, jer se vrlo često dešava da upravo tada građani dobijaju plate i penzije, i samim tim ljudi ne mogu do tog trenutka da plate svoje obaveze", rekla je Mihajlović.

Ubuduće, uputstvo Ministartsva energetike ka distribucijama biće, kako je navela, da nikako ne isključuju građanima struju, niti da im šalju bilo kakve opomene do 28. u mesecu.

Ministarka je i ovaj put istakla da su razgovori sa građanima uvek odlična prilika da se čuju stvarni problemi i da je Ministarstvo upravo posle takvih razgovora, a da bi rešilo probleme građana, predložilo povećanje broja rata za otplatu starih dugova za električnu energiju, što je upravni odbor EPS-a i usvojio.

"Napravljen je finalni reprogram sa preko 100 rata, a građani su konačno shvatili ozbiljnost Ministarstva, i oni dužnici koji ne budu potpisali svoje reprograme će zaista biti isključeni sa elektirične mreže", rekla je MIhajlović.

Ona je objasnila da svi dužnici koji su u prethodnom periodu već zaključili određene reprograme, pa i oni koji su ih raskinuli, ili su čak utuženi, sada mogu da potpišu nove reprogame sa većim brojem rata.

Ministarka je istakla da, kao i u celoj Srbiji, tako i u Šapcu, mora da se pokrene prvreda, jer činjenica da se samo devet odsto isporučene struje u Šapcu troši na privredu pokazuje da ona ne funkcioniše dobro.

"Pokretanje privrede je upravo zadatak nove rekonstruisane Vlade, jer ne možemo da govorimo o novim poslovima i investicijama ako ne učinimo apsolutno sve da se u lokalnim samoupravama i gradovima pokrenu ekonomske aktivnosti", naglasila je.

Prema njenim rečima, to nije nemoguće, ali, kako je ukazala, moraju da se znaju određeni kriterijumi, jer "država ima jasnu viziju gde treba Srbija da ide, od onoga kako treba da izgleda ambijent za investitore do toga kako te investitore privući".

"Najveći problem u Srbiji u prethodnom periodu bili su projekti, i prema međusobnom dogovoru sva ministartsva će imati svoje projektne timove koji će se baviti upravo izradom projekata. Do kraja godine ćemo tačno odrediti koje su to investicije koje mogu da uđu u određene sektore, što se odnosi i na lokalne samouprave", zaključila je Mihajlović.

Ministarka je danas, u okviru njenih redovnih prijema za građane svake druge subote, imala prijem za žitelje Šapca, odnosno prvi put izvan Beograda.
Naredni prijem će, kako je najavljeno, biti 10. avgusta u Beogradu, a potom 24. avgusta će biti organizovan u Leskovcu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image