• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS odgovara platišama

Izvor Tanjug

EPS odgovorio na primedbe pojedinih potrošača koji uredno izmiruju račune za struju da se, obzirom na povlastice se daju dužnicima kroz reprogram ne isplati biti redovan platiša.

U EPS-a navode da je zaključak pogrešan.

Reprogram je, kažu, bio jedini način da se naplati stari, nagomilani dug, i
poslednja je povoljnost za dužnike, kažu u EPS-u. Ubuduće će u centru pažnje biti redovne platiše, a svi kupci koji ne plaćaju biće efikasno isključivani sa mreže i utuživani, rekli su Tanjugu u pres službi te kompanije.

EPS mora da naplati novac koji mu pripada, da bi ga uložio u održavanje proizvodnog i distributivnog sistema i da bi obezbedio sigurno snabdevanje svih kupaca.

Prethodne vlade i prethodna rukovodstva EPS-a tolerisala su rasipanje državne imovine, kroz neplaćanje struje i to nije izgovor da tako može da se nastavi i u budućnosti, kažu u toj komapniji.

Da se isplati redovno plaćati račune za struju potvrđuje i i činjenica da EPS kupcima koji redovno izmiruju obaveze, svakog meseca odobrava popust od pet odsto, što je 60 odsto prosečne fakture godišnje.

EPS po zakonu nije obavezan da odobrava taj popust od pet odsto, već je to poklon redovnim platišama, kažu u tom preduzeću.

Nijedan kupac koji redovno izmiruje svoje obaveze neće biti oštećen i svakome od njih će biti obračunat popust, kažu u EPS-u.

Ako je kupac ostvario popust na junsku potrošnju, on je obračunat i nalazi se u saldu zaduženja prema distribuciji koja je kupce snabdevala do 1. jula. U tom slučaju kupac će dobiti obaveštenje od distribucije da je u preplati i da svoj novac može da podigne na šalteru ili prebaci na račun EPS Snabdevanja.

Ako potrošač ostvari popust za julsku potrošnju, on će biti obračunat i prikazan na računu za avgust i za taj iznos potrošaču će biti umanjeno avgustovsko zaduženje.

EPS Snabdevanje formirano je u skladu sa Zakonom o energetici i od 1. jula snabdeva sve tarifne kupce.

Iz EPS-a zahvaljuju svim kucima koji redovno izmiruju obeveze za stuju, jer na taj način, kako kažu, doprinose sigurnosti elektroenergetskog sistema Srbije.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

matematika?

Kako, pobogu 60%?! Na godisnjem nivou to je i dalje 5% ukupnog godisnjeg racuna! I to ne za sve redovne platise, vec samo one koji plate poslednji racun do 20. u mesecu! To znaci da oni koji isplate zadnji racun posle 20. nisu redovne platise? Ne duguju nista, ali ne dobijaju taj Vas famozni popust od 60%. Vase rezenovanje 5% * 12 meseci = 60% popusta ne pije vodu.

AirFrance

Poslali ste mi dva racuna za jul od kojih je drugi veci za 600din jer je to razlika za poskupljenje koje vazi od 1 avgusta a ne 1 jula!Racuni su vam nejasni,preopsirni,napon struje po selima katastrofalan ali cena je giga!Napravili ste budale od svih nas koji smo placali rts i sta sad,keze mi se u lice oni koji nisu?Hvala vam Epsovci na nekorektnosti!

zana

@AirFrance trazite specifikaćiju racuna od edb da vam pojasni sta je sta

special image