• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolubarski ugalj po proizvođačkoj ceni

Izvor Beta

Porodice mogu u RB "Kolubara" mogu godišnje povoljno kupiti tri tone sušenog uglja ili sedam tona sirovog uglja po punoletnom članu, a uz pisanu molbu obezbediti i prevoz.

Svaki punoletni član jednog domaćinstva može kupiti navedene količine (npr. tri člana porodice mogu kupiti po tri tone sušenog ili po sedam tona sirovog uglja) i tako se, kažu iz "Kolubare", obezbediti za zimu jer prosečna potreba za za zagrevanje kuće od 150 kvadratih metara na godišnjem nivou je od 6 do 8 tona sušenog uglja.

Ukoliko više članova jedne porodice želi kupljene količine da utovari u jedan kamion, potrebno je da se prilikom kupovine, pisanom molbom obrate Službi prodaje RB "Kolubara" i kao dokaz da su članovi istog domaćinstva prilože fotokopije ličnih karata, kako bi dobili saglasnost za takvu vrstu utovara.

Do sada, nijedan zahtev ove prirode iz komercijalnog sektora RB "Kolubara" nije odbijen. Na primer, ukoliko dva ili više članova porodice zajedno kupuju ugalj, mogu ga utovariti u jedan kamion, naravno ako količina ne prelazi nosivost vozila. Kamioni tovare od 2-20 tona uglja. Ovim se omogućava da potrošači nemaju veće troškove prilikom transporta uglja.

Zbog izuzetne potražnje kolubarskog uglja za ogrev početkom maja počelo je da radi novo utovarno mesto - tzv. grabuljar u Velikim Crljenima. Prema zvaničnim podacima Službe za proizvodnju juče je tokom dana utovarena 1.101 tona uglja za široku potrošnju, što je najveća dnevna proizvodnja od početka rada grabuljara.

Zbog potreba tržišta ovo utovarno mesto radi u tri smene, tako da nema zastoja u otpremi. Svi uslovi za redovnu isporuku su obezbeđeni, kako ocenjuju u Komercijalnom sektoru RB "Kolubara".

RB "Kolubara", kao društveno i socijalno odgovorna kompanija, misli na najugroženije slojeve stanovništva i nije ukinula maloprodaju, iako odavno proizvodne kompanije, koje imaju značajno niži nivo proizvodnje, svoje proizvode prodaju isključivo kroz kanal velikoprodaje.

U RB "Kolubara" pored  proizvodnje lignita za termokapacitete EPS-a  bezbeđuje se sušeni i sirovi ugalj za široku potrošnju i industriju. Godišnje se tržištu Srbije isporučuje više od 800.000 tona uglja za ogrev.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

Kolika je cena uglja kad se tako kupuje,ako neko zna neka mi prosledi informaciju...hvala unapred

special image