• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija (ni)je zaplenila imovinu Berezovskog?

Izvor Tanjug

Rusi tvrde da su srpske vlasti ispunile zahtev ruskog tužilaštva i zaplenile imovinu pokojnog oligarha Borisa Berezovskog vrednu oko 300 miliona dolara. U Beogradu kontradiktorne informacije o tome.

"Na zahtev državnog tužilaštva u Srbiji je zaplenjeno sedam preduzeća koja su pripadala Borisu Berezovskom a čija je vrednost devet milijardi rubalja", citira agencija RIA Novosti zamenika ruskog državnog tužioca Aleksandar Zvjagincev.

Imovina nije zamrznuta


Direktor Denjub fuds grupe (u vlasništvu Salforda) Slobodan Petrović izjavio je večeras da je Apelacioni sud u Beogradu poništio rešenje Višeg suda kojim je bila zamrznuta imovina grupe i da nema saznanja da je jedan od vlasnika bio pokojni ruski oligarh.

Apelacioni sud je, kako je Petrović, poništio tu zabranu, a postupak vratio na odlučivanje Višem sudu. Kako je navedeno na sajtu Agencije za privredne registre, Viši sud u Beogradu je u pomenutom rešenju Danjub fuds grupa i kompaniji Klates holding (Clates Holding BV) zabranio otuđenje njihovih udela u firmama Bambi Požarevac, Imlek, Mlekara Subotica, Knjaz Miloš, Sekopak Beograd i još nekim firmama.

Viši sud je, kako je navedeno u rešenju objavljenom na APR-u, zabranio korišćenje i raspolaganbje pravima iz akcija i udela navedenih privrednih subjekata uključujući uskraćivanje prava prinudnim upravnicima imovine Borisa Berezevskog.

Advokat koji zastupa interese Berezovskog je za agenciju Interfaks rekao da ne raspolaže informacijom o zapleni imovine.

Srpska Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde i državne uprave Srbije nije primila rešenje suda kojim se nalaže oduzimanje imovine ruskog biznismena Borisa Berezovskog u Srbiji, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu.

Zamenik tužioca Ruske federacije nije naveo o kojim se preduzećima radi u kojima su zamrznute akcije.

Zato "Rusija danas" javlja da je pokojni oligarh Boris Berezovski, jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji, imao veliki udeo u nekoliko značajnih kompanija u Srbiji.

Berezovski je, između ostalog, preko investicionog fonda Salford posedovao 79 odsto Imleka i 87 odsto Mlekare Subotica,  100 odsto Knjaza Miloša, kao i 65 odsto u kompaniji Bambi Banat. Takođe, posedovao je 11 odsto u Sekopaku.

Rusko tužilaštvo je do sada zaplenilo imovinu Berezovskog u Rusiji i izdejstvovalo zaplenjivanje njegove imovine u Ukrajini i na Balkanu.

Berezovski je krajem marta nađen mrtav u svojoj vili u Velikoj Britaniji i prema do sada dostupnim informacijama izvršio je samoubistvo.

U Rusiji je pred nekoliko sudova u odsustvu osuđen na višegodišnje zatvorske kazne za iznuđivanje, prevaru, prekoračenje službene dužnosti, pranje novca.

Od 2000.godine do smrti živeo je u Velikoj Britaniji gde je dobio i politički azil.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kolhoz

samo da se ucini putinu usluga. a srbija ce od ovoga imati samo stetu.

Miljan

Berezovski je imao udela u Salfordu i prema tome imao je udela u pomenutim srpskim kompanijama. Dakle, on nije stopostotni vlasnik knjaza vec ima udela u njegovom vlasnistvu kao i mnogo drugi salfordovi investitori.

special image