• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simpo:Premijer nije shvatio, kaže državni sekretar

Izvor Beta

Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Alekasandar Ljubić kaže da je cilj inicijative za pretvaranje duga Simpa u trajni ulog države da se firmi pomogne a ne da se gurne u stečaj kako je shvatio premijer.

 Simpo:Premijer nije shvatio, kaže državni sekretar Izvor: Ilustracija MONDO

Izvor: Ilustracija MONDO

Prema saopštenju Ministarstva finansija i privrede, Ljubić je rekao da izjava premijera Ivice Dačića da se Simpo gura u stečaj pokazuje nerazumevanje problema koji ima to preduzeće.

Državni sekretar je ocenio da premijer nije shvatio da je inicijativa Ministarstva finansija i privrede usmerena upravo na spasavanje Simpa koji neplaćanjem poreza i doprinosa polako ide ka stečaju.

"Konverzija obaveza u trajni ulog države je slamka spasa za ovu kompaniju. Ne treba da se bavimo politikanstvom, već da brinemo o ljudima koji rade u toj kompaniji, jer su samo oni bitni", kazao je Ljubić.

"Dug kompanije Simpo za poreze u iznosu od 50 miliona evra je upravo to što tu kompaniju može da gurne u stečaj, a predlog Ministarstva da se izvrši konverzija u trajni ulog države bila je usmerena na to da se pomogne kompaniji i blizu 5.000 ljudi koji tu rade", izjavio je Ljubić.

On je kazao da Simpo samo za neplaćene doprinose za zaposlene duguje oko 900 miliona dinara.

"To je najveći problem ove kompanije, jer to znači da niko od radnika iz Simpa neće moći da ode u zasluženu penziju kada za to dođe vreme", rekao je Ljubić.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image