• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biznis nju Jurop: Vučić privukao investitore

Izvor Tanjug

Od početka ove godine Srbija je privukla 400 miliona evra investicija, a centralna banka do kraja godine predviđa 700 miliona, piše portal "Biznis nju Jurop" koji naglašava ulogu Aleksandra Vučića.

Deo tih investicija biće i to što je srpska Vlada uspela da arapski "Etihad" spase "Jat ervejz" od bankrota sa 40 miliona dolara pozajmice i 60 miliona investicija zašta će dobiti 49 odsto akcija i upravljanje avio kompanijom, navodi portal, a prenosi "Politika".

Portal "Biznis nju Jurop", koji se bavi uglavnom ekonomskim temama i dešavanjima u državama Evrope i Azije ocenjuje da je centralna figura u toj priči bio Vučić budući da je njegovo prijateljstvo sa zvaničnicma Emirata osiguralo ovaj posao.

"Politika" prenosi i pisanje "Dnevnog avaza" koji navodi da bogati investitori iz arapskog sveta najavljuju ulaganje više milijardi dolara u otvaranje novih fabrika u Srbiji, što podrazumijeva zapošljavanje na hiljade njenih građana, dok u Bosni i Hercegovini "moćnici" iz Saudijske Arabije i Turske, umesto u fabrike i privredu, milione isključivo ulažu u bankarski sektor, od čega BiH nema nikakve koristi.

"Dnevni avaz" u tekstu pod naslovom "Arapi i Turci u Srbiji otvaraju fabrike, a BiH nude kredite" citira Duljka Hasića, ekonomskog analitičara Vanjskotrgovinske komore BiH, koji ukazuje na ulaganja u Srbiju.

"Pogledajte samo Srbiju. Reč je o ključnim investicijama. Bogati Arapi i Turci u Srbiji ulažu u proizvodnju, zapošljavaju domaću radnu snagu. Oni nude nove poslove, otvaraju radna mesta. Oni nude novi kapital, svež novac. Tu su nove tvornice. Ulažu četiri milijarde dolara u fabriku čipova. No, s druge strane, u BiH se silne konferencije svode isključivo na bankarski sektor, koji daje skroz drugi efekt", kaže Hasić.

"Avaz" navodi i da su poltičari u regionu, poput Aleksandra Vučića, u potrazi za investicijama.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image