• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović nezadovoljna reformom Srbijagasa i EPS

Izvor Tanjug

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine izjavila da nije zadovoljna sa reformisanjem u "Srbijagasu" ni u "Elektroprivredi Srbije."

"Ako hoćemo da imamo uspešna javna preduzeća i preduzeća koja će sutra moći da odgovore potrebama stanovništva i privrede ona moraju da završe svoje reformisanje. Nisam zadovoljna sa reformisanjem ni u Srbijagasu, koje gotovo da nije ni počelo, ni Elektroprivredi Srbije, koje je previše sporo", rekla je za RTS Mihajlović.

Ona je istakla da će tražiti da se tačno utvrdi rok za restrukturiranje javnih preduzeća.

Mihajlović je navela da Srbija nije izuzetak i da za tako nešto u svim zemljama mora da postoji jaka politička volja.

"SNS ima tu snagu i volju. Pokazuje je svaki dan i ako neko misli da će reforma da stane grdno se vara", rekla je Mihajlović.

Na pitanje da li je realno da trećim reprogramom duga za električnu energiju koji je počeo prošle sedmice budu naplaćena sva dugovanja, Mihajlović je rekla da su građani shvatili nakon prvog i drugog reprograma da nema više odugovlačenja.

"S druge strane ni poslovodstva javnih preduzeća pre svega EPS-a ne mogu da govore da imaju ogromne dugove, a da se to godinama nije naplaćivalo. Gotovo je sa tim", rekla je Mihajlović.

Ona je navela da tu mora da se stavi tačka i da je zato Ministarstvo energetike i pokrenulo inicijativu da se urade reprogrami da se konačno pokuša da se naplati ono što je moguće naplatiti i da se pomogne onima koji su socijalno ugroženi bilo kroz socijalnu kartu, bilo kroz reprogram.

Mihajlović je navela i da deo stanovništva i privrede koji je redovno plaća sve svoje obaveze mora ponovo da ima pet odsto popusta i da se mora naći dodatni načini stimulacije.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žika

...ali je prisutno zadovoljstvo zbog solarnog parka po potpisanom ugovoru.

special image