• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka kritikuje EPS zbog računa, gužvi…

Izvor Tanjug

Zorana Mihajlović poručila Elektroprivredi Srbije (EPS) da više vodi računa o potrošačima.

EPS je nespremno ušao u stvaranje novog preduzeća koje će se ubuduće baviti javnim snabdevanjem, kao i u pripremu novih računa za struju, a ima i gužve na šalterima distribucija i nemogućnosti da se subotom sklope ugovori o reprogramu duga za struju, ocenila je ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Ona je i danas organizovala prijem za građane, koji su, između ostalog, imali primedbu na to što, trenutno, kreditnom karticom ne mogu da plate račun za struju.

"Ako se EPS više ne okrene potrošačima, to će možda da funkcioniše ovako još nekoliko meseci, ali kad se na ovom tržištu bude pojavila konkurencija EPS će izgubiti svoje potrošače," naglasila je Mihajlović.

Interes države je da EPS ne izgubi potrošače, i zato je apelovala na to preduzeće da bude spremnije, da radi više i da ispuni sve preporuke koje su im upućene iz vlade.

"U Masarikovoj ili bilo kojoj drugoj elektrodistribuciji danas, na primer, imate situaciju da ne možete da sklopite sporazum o reprogramu duga za struju. Šalteri rade verovatno za sve drugo, ali ne za to" kazala je Mihajlović.

To je nedopustivo, dodala je, i poručila da ako ljudi već stoje u redovima i čekaju, onda treba raditi i nedeljom ako je potrebno, kako bi se taj deo problema rešio.

Veliki broj građana je u okviru današnjeg prijema kod ministra energetike, pitao zašto ne može platnom karticom da izmiri račune za struju u distribucijama.

"Da li je moguće da danas dođete u distribuciju na šalter, i da, ako nemate gotovinu, ne možete da platite račun?," zapitala je začuđeno Mihajlović, i poručila onima koji vode distribucije, da sa građanima razgovaraju o njihovim zahtevima.

Ona je ponovila da EPS mora da zna da je potrošac najvažniji, i da mora da razmišlja kako će dodatno da stimulišu potrošače koji redovno plaćaju račune za struju.

Država i resorno ministarstvo učinili su mnogo da bi EPS krenuo, iako sporije, u reforme, ukazala je ona i dodala da EPS danas ima pozitivni gotovinski tok novca, finansijska situaciju je malo bolja nego ranije, ali još nije dobra.

"EPS još nije na stabilnim nogama, i mnogo je posla još pred tim preduzećem da bismo mogli da kažemo da je kompanija na stabilnim nogama", ocenila je ministarka.

EPS je delimično usvojio preporuke Ministartva energetike, podsetila je, Jedna od tih preporuka bila je reprogram dugova za struju, što se pokazalo odličnim, jer će po tom osnovu EPS imati dodatan prihod od skoro 10 milijardi dinara.

Ministarka je poručila da je potrebna dalja racionalizacija troškova unutar tog preduzeća, da je potrebno utvrditi koji troškovi tačno treba da budu smanjeni, i da EPS mora da "obrati pažnju na uzete a neiskorišćene kredite".

Energetski sektor i Srbija više ne mogu da čekaju, stvari moraju da se rade efikasnije, poručila je.

"Nakon rekonstrukcije vlade, na nekoj od budućih sednica, biće doneta odluka o roku do kojeg reformisanje EPS-a i Srbijagasa mora da se završi. Više neće biti preporuka, nego odluka, koje će morati da se poštuju," rekla je Mihajlović i dodala da će morati da se promeni način upravljanja tim preduzećima kako bi postala profitabilna.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

francuz

meni su poslali racun i pise dug (0) dinara,zato sto nije ocitano broilo,a njihov Tehnicar koji je dolazio sa svojom,drugaricom bio je ,i pitao mene kako to se ocitava,ja sam mu odgovorio ako nezna neka nauci i onda neka dodje da odradi svoj deo posla, izaso je na ulicu i reako meni,jedi(g--na) ja sam od 16/08/13 do 27/08/13 zvao njihov broj da im dostavim potrosnju koja je na broilu,ali nikad se niko nije javio samo automat,koi je ponavljao istu recenicu,(trazeni lokalnije u mogucnosti da vam odgovori,tako je u Sremskoj Mitrovici.

Realan

Sve to oni znaju i bez ministarke ali treba to i uraditi! Bitno da plata ne kasni a za narod, koga briga - uvek bilo i bice!!!

jova

ako ovo nije zbog marketinga, onda je dobro, mada jos sumnjam

special image