• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Dolaze i Lidl i Ikea

Izvor Fonet

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da kompanija LIDL definitivno dolazi u Srbiju, otkupljuje lokacije i objekte u Srbiji.

On je rekao i da švedska IKEA završava papirologiju oko dozvola.

LIDL će početi sa radom tek kada odjednom otvore 15 maloprodajnih objekata veličine 2.000 metara kvadratnih.

Oni očekuju, nije moja procena, da bi to moglo da bude krajem iduće godine, rekao je Ljajić u intervjuu NIN.

Prema njegovim rečima, IKEA dolazi u Srbiju i sad završavaju papirologiju oko dozvola.

Imaju tri lokacije ovde i regionalno sedište IKEA će biti upravo Beograd za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Rumuniju, i kasnije sve zemlje gde se IKEA bude širila, rekao je
Ljajić.

Ljajić je poručio da se ne može trošiti ono što se nema, a kaiš treba da steže onaj ko može, a to je u ovom slučaju država.

Mi imamo preglomaznu, raspojasanu i skupu državu. Državu u kojoj radi više ljudi nego što je realno potrebno, kada kažem državu mislim i na javni sektor i na javne službe, istakao je Ljajić.

Mi smo došli u ovu situaciju zato što je svaka Vlada odlagala racionalizaciju, jer to utiče na politički rejting stranaka, ali ovako možemo da odlažemo i na kraju ćemo doćido ambisa gde ćemo svi da odemo u taj ambis, upozorio je on.

Ljajić je ocenio da bi bilo legitimno i na mesti da je priča o izborima otvorena pre rekonstrukcije Vlade.

Očito da ni izbori ne bi duže trajali nego što je trajala priča o rekonstrukciji, ali sada, kada je posao oko rekonstrukcije konačno završen, mislim da treba da vrlo jasno da kažemo šta su prioriteti ove Vlade i šta Vlada u kratkom roku treba da uradi, a ne da  uđemo u tu jednu opštu atmosferu oko izbora, ko će sa kim, ko će protiv koga, kad će biti ti izbori, rekao je Ljajić.

Onda, dodao je on, od ozbiljnog posla tu nema ništa.

Govoreći o pregovorima sa Prištinom o telekomunikacijama, Ljajić je rekao da je problem što je Priština tražila da broj koji dobiju od Međunarodne telekomunikacione unije bude jedinstven broj za sve operatere.

Mi smo tražili da to bude broj koji će koristiti svi operateri, ali da bez spominjanja reči jedinstven, da ne ograničavamo operatere, rekao je Ljajić.

Sutradan, dodao je on, operateri mogu međusobno da se dogovore da koriste i broj 381 i 383, što je tehnički potpuno moguće.

Zašto bi mi sada ograničavali, to na kraju krajeva ide na štetu korisnika bez obzira o kome se radi na Kosovu i zato smo ovoliko dugo pregovarali oko te jedne reči, nismo hteli da to bude prepreka za kasniji dogovore oko rada operatera na Kosovu, rekao je Ljajić.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kir

Dolaze li oni da nam nesto pruze ili pak uzmu.

Бачка Паланка

Нек дође и Билла... У Словачкој Билли сам виђао шећер из Жупање, Кики-бомбоне, Бајадеру, Вегету... а од производа из Србије нити једну ( додуше у некој локалној продавници нашао сам Лав пиво :) ). Треба направити конкуренцију овдашњим тајкунима, а тиме се ствара и могућност извоза неких роба у земње где послују Билла, Лидл и други - нпр Нектар сокови, киселе воде, Алева паприка, Ракије, воће, Синтелон подне облоге, шећер, уља и намази, брашно, чарапе, пекмези и мармеладе нашло би се шта ако има воље :)

Nebojsa

Opet greska,nama treba proizvodnja a ne trgovci krs namestajem i djubretom od hrane.

special image