• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo blokiran put Pančevo-Beograd, nema dogovora

Izvor Tanjug

Novi put Pančevo-Beograd ponovo je blokiran, budući da dogovor o otkupnoj ceni suncokreta ni danas nije postignut.

Predstavnici proizvođača su nakon sastanka u Ministarstvu poljoprivrede najavili da će blokade biti nastavljene i da očekuju da se situacija reši najkasnije do ponedeljka.

Koordinator protesta i predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača iz Bavaništa Jovica Jakšić rekao je Tanjugu da je potpuno blokiran put Pančevo-Beograd, a da će sutra ujutru doći još traktora ukoliko predstavnici uljara do 20 sati večeras ne pristanu na veću otkupnu cenu - odnosno 35 dinara po kilogramu umesto predloženih 25 dinara.

Proizvođači suncokreta nisu zadovoljni ishodom današnjih razgovora koji su trajali skoro četiri sata, a pre sastanka putevi u Pančevu bili su odblokirani.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić kaže da radikalizacija protesta poljoprivrednika nikome neće doneti dobro, i ponovio da Ministarstvo i država ne mogu da utiču na cenu, i da je tržište mesto gde se svi bore za opstanak.

Dogovor o višoj otkupnoj ceni suncokreta nije postignut ni nakon sastanka ministra poljoprivrede sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača i prerađivača.

"Očekivao sam da će se pokrenuti tržišna utakmica ali se to nije dogodilo", rekao je ministar Glamočić i izrazio zabrinutost jer današnji sastanak nije doneo konkretno rešenje.

Ministar je naglasio da su poljoprivredni proizvođači i predstavnici industrija ulja partneri koji treba da postignu najbolji mogući dogovor, iako zna da su i jedni i drugi u teškoj situaciji.

Ponovio je da Ministarstvo i država ne mogu da utiču na cenu, kao i da je tržište mesto gde se svi bore za opstanak.

U toku popodneva biće obavljene konsultacije između predstavnika prerađivača.

Oni su najavili nastavak protesta ukoliko se ne postigne dogovor.

Predsednik Banatske asocijacije poljoprivrednika Jan Husarik, rekao je da su poljoprivrednici izneli svoje probleme, a "uljari nisu imali razumevanja za otkupnu cenu, i ponuđena cena od pre nekoliko dana nije povećana ni za jednu paru".

Predstavnici zrenjaninske i uljare iz Nove Crnje sa sastanka koji je trajao oko četiri sata izašli su ranije i nisu davali izjave medijima.

Protesti ratara iz Banata i Pančeva počeli su 28. avgusta.

Ministar je rekao ranije da razume položaj poljoprivrednih proizvođača i ponovio da država ne može da određuje cene, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Glamočić im je predložio da se organizuju u jedinstvenu Asocijaciju kako bi ubuduće lakše pregovarali o otkupnoj ceni.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vecana

Srbijo,probudi se podrži seljaka da nebi umrla ko sluga i gladna!KO RAZUME SHVATIĆE!

xy

Nista necete postici dok ne radikalizujete proteste. Potpuno vas podrzavam, zato sto cena koja vam se nudi nije trzisna, vec monopolska.

doktor Paja

e moj Viktore, pukli smo ko lajsne. Vise komentara ima Karleusa kako se obukla nego paori. Dodji mi sve da polupam, vec 6 dan sam na blokadi, zivci popustaju.

special image