• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Od broda koji tone Srbija da postane jahta"

Mi se nalazimo na brodu koji tone, i od tog broda mi moramo da napravimo jahtu, izjavio je ministar finansija Lazar Krstić govoreći o stanju privrede u Srbiji.

"Mi po zakonu moramo da napravimo predlog budžeta za narednu godinu. Budžet je strategija i moramo da znamo, da isplaniramo strategiju za nekoliko godina", rekao je Krstić u emisiji na RTV B92 "Utisak nedelje".

I ove godine, istakao je moramo da sprovedemo rebalans koji je donet u drugom kvartalu, a uz sve to moramo da stavimo našu privredu na noge, a naša privreda je 60 odsto javna i mi to moramo da dovedemo u red.

Ministar privrede Saša Radulović smatra da je skepsa analitičara i građana na mestu, ali da ne očekuje od svih da veruju u startu u njihov rad.

"Ocenjivaće nas na osnovu rezultata, mi mislimo da postoji nada da ćemo mi povući prave poteze da dobijemo zdravu ekonomiju, zdravu državu, jer država nije bicikl da ga okrenete u drugom pravcu, ali možete da postavite ciljeve", rekao je Raduloić.

Bitno je, napomenuo je, da postoji saglasnost u kom pravcu treba da se ide, "i u narednih nekoliko meseci će doći prave mere, rezultati našeg rada od kojih će budžet za narednu godinu ključan".

Preokrenuti sistem za 100.000 dinara mesečno

Na pitanje kolika će im plata biti, ministri su rekli oko 100.000 dinara što je, prema priznanju ministra Krstića pet-šest puta manje nego što je do sada imao u SAD.

"Nisam pitao, ne znam tačno kolika će mi biti plata, ali verovatno oko 100.000 dinara. Nisam pitao za cifru, jer znam da ću primati više od drugih ljudi u Srbiji i to će mi biti dovoljno da ovde pristojno živim", rekao je Krstić. Ministar privrede Saša Radulović takođe veruje da će mu mesečna zarada biti oko 100. 000 dinara.

"Biće nekoliko puta veća nego ona koju sam do sada primao, tu negde oko 100.000 dinara, plus neki dodaci ukoliko ih bude imalo", rekao je Radulović.

Ministar Radulović je do sada bio ekonomski konsultant i stečajani upravnik desetine preduzeća tako da se njegova izjava verovatno odnosi na pojedninačnu platu (naknadu) koju je imao u pojedinačnom preduzeću.

Ministri finansija i privrede, Lazar Krstić i Saša Radulović, izjavili su da im je kada im je ponuđeno ministarsko mesto najvažnije bilo to da li postoji politička volja za promenama.

Oni su u emisiji "Utisak nedelje" rekli da su stekli utisak da volja za promenama u Srbiji postoji i to unutar cele vlade.

Krstić je rekao da nije očekivao poziv za mesto ministra, da je prvo bio skeptičan, ali da se uverio, tokom razgovora sa predstavnicima vlade, da postoji volja da se nešto promeni i da to treba da se desi odmah i sada.

"Ovo jeste poslednji voz, ali on stoji i tu je, i ukoliko ga uhvatimo uspećemo", kazao je Krstić.

On je naveo da ima potpunu slobodu u tome šta radi i načinu kako radi, i koga postavlja na ključne pozicije, što je, kako je rekao i bio njegov uslov.

Radulović je naveo da je najvažnije bilo da postoji politička volja da se naprave promene.

"Ne radi se o garancijama, vi prepoznate u razgovoru da li te volje ima", rekao je on.

"Bilo je bitno da postoji spoznaja u kakvoj smo teškoj situaciji, da postoji doza odgovornosti da se nešto konačno uradi, da povučemo neke teške ali, ispravne poteze da nam svima bude bolje", rekao je Radulović.

On je rekao da postoji politička volja cele Vlade i unutar vladajuće koalicije, posebno prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, da je to  bilo dovoljno i da je to video i nakon stupanja na dužnost.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Др.

Остаће од Србије чамац, а не јахта, и то гумени, за спасавање...

Em

Pa da, mala jahta za odabrane... A nas obicne smrtnike ce ostaviti da se podavimo. Osim ako ne razvijemo skrge u medjuvremenu...

Mina

Ne da hvatamo poslednji voz, hvatamo poslednji kupe u vagonu

special image