• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro olakšice siromašnima za grejanje

Izvor Tanjug

U Ministarstvu energetike očekuju da će do 15. oktobra biti usvojene izmene Uredbe o energetski zaštićenom potrošaču.

To će omogućiti da najsiromašnija domaćinstva, osim struje i gasa, dobiju i olakšice za grejanje, rečeno je danas Tanjugu u resornom ministarstvu.

Očekuje se da uredba zaživi do početka grejne sezone, kažu u Ministartvu energetike i navode da su oni pripremili neophodne izmene, ali da sada zavisi od ostalih ministarstava i od procedure u Vladi kada će ona biti usvojena.

Prema važećoj Uredbi Vlade Srbije, energetski zaštićeni potrošači imaju pravo da dobiju između 120 i 250 kilovat sati besplatne struje mesečno, u zavisnosti od broja članova domaćinstva, kao i od 35 i 75 kubnih metara gasa mesečno tokom grejne sezone.

Pravo da steknu status energetski zaštićenog potrošača imaju domaćinstva sa jednim članom koja mesečno primaju do 12.900 dinara, porodice sa dva ili tri člana koja zarađuju do 18.786 dinara mesečno, četvoročlane i petočlane familije sa zaradom do 24.672 dinara i domaćinstva sa šest i više članova koja primaju do 30.558 dinara mesečno.

Taj zaštićeni status, domaćinstva mogu i da izgube, ako im je mesečna potrošnja struje i gasa 2,5 puta veća od limita predviđenog uredbom o energetski zaštićenom potrošaču.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image