• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U 15 država u svetu ženama zabranjeno da rade

Izvor SRNA

U najmanje 15 država ženama je i dalje zabranjeno da rade bez saglasnosti njihovih supruga uprkos napretku koji je ostvaren u oblasti rodne ravnopravnosti, navodi Svetska banka.

U najnovijem izveštaju Svjetske banke kaže se da su brojne kompanije ostvarile su napredak, obećavajući da će postepeno ukloniti oblike diskriminacije nad ženama, ali "ima još mnogo da se uradi".

Među 143 države koje su obuhvaćene u ovom izveštaju (od 193 zemalja članica UN), njih 15 - među kojima su Iran, Sirija, Bolivija i Gabon – daju pravo muškarcima da se usprotivi mogućnosti da njihove žene rade i imaju pravo da ih spreče da prihvate posao, navedeno je u izveštaju.

U Gvineji, žene moraju da preko suda ospore odluku muža koji se protivi u ime interesa porodice da se one uključe u aktivni život, prenosi AFP.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vranjanka

To bi trebalo da se uvede i kod nas.Zene sluze kao roblje i na nekom poslu i kod kuce.Za svoj rad placene su manje nego muskarci,a verujte rade mnogo vise!!!A ono pitanje kod zaposljavanja"imate li nameru da radjate"prilicno degutantno,ha,pitaju li muskarce"imate li nameru da pravite decu"?Gde je tu ravnopravnost?gde ode nas natalitet?Izgleda da je samo gospode, Slavica i Zorana sposobne zene u ovoj nasoj zemlji. Zene,gubite se kuci,a muzevi nek rade i ganjaju kafe kuvarice.

gaga

A ovde zene rade kao konji!!

BARBY

Ja bih bas volela da zivim u takvoj zemlji gde ne moram da radim, bas bih uzivala.

special image