• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslodavci: Smanjite poreze na zarade

Izvor Tanjug

Udruženja poslodavaca zatražila su danas od Vlade Srbije da smanji poreze i doprinose na zarade i izmeni Zakon o radu.

Prema nekim procenama, smanjenje poreza i doprinosa doneće "rupu" u budžetu od 700 miliona evra, ali postoji 12 do 15 načina kako da se kompenzuju ta nedostajuća sredstva, kazao je potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Milan Knežević.

"Ukoliko naše mere i predlozi ne budu u oročenim vremenima rešavani, gospoda ministri i predstavnici vlade preuzeće odgovornost za ono što će se sudbonosno događati sa preduzetnicima i radnicima", poručio je Knežević.

On je na okruglom stolu "Stavovi poslodavaca o aktuelnoj privrednoj politici u Srbiji" u kome učestvuje i ministar privrede Saša Radulović, kazao da poslovanje u Srbiji postaje ne preskupo, nego nemoguće.

Knežević je na skupu u pres centru Tanjuga rekao i da postojeći Zakon o radu predstavlja "tamnicu za radnike, poslodavce, a sve više i za sindikate".

On je naveo i da se po pitanju mera koje poslodavci predlažu, moraju uvažavati mišljenja svih ministarstava, a ne samo resornih - Ministarstva rada i Ministarstva finansija.

Direktor Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić preneo je da su među četiri vodeća problema sa kojima se privrednici susreću visoka opterećanja na zarade, i Zakon o radu koji je, kako je istakao, u sadašnjim okolnostima prevaziđen.

Privrednici pre svega smatraju da se moraju spustiti porezi i doprinosi na najniže zarade i one koje su do nivoa prosečne zarade, naveo je Rajić.

Privrednici su procenili da bi sadašnjih 64,5 odsto realnog opterećenja na prosečnu zaradu bilo idealno smanjiti na oko 40 odsto, ukazao je Rajić.

On je napomenuo i da strani investitori ni u jednoj istočnoevropskoj zemlji nisu zaposlili više od 15 odsto radnika, te se treba okrenuti domaćim i malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

Ma kakvo smanjivanje da se što više siva ekonomija preusmeri u normalne tokove da se napravi račun na koji svi gradjani koji hoće da pomognu državi finansijski da mogu da uplate direktno u budžet to važi i za naše u dijaspori.

special image