• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Srbijagas pred bankrotom

Izvor Tanjug

Poslovanja javnih preduzeća moraju da se prekontrolišu, a posebno Srbijagas, jer je to preduzeće pred bankrotom, izjavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Upozoravali smo mnogo puta da, ako postoji mogućnost, to treba da uradi policija, rekla je Mihajlović i ponovila da je Srbijagas pred bankrotom i da postoje osnovane sumnje "da tu stvari moraju da se preispitaju".

Ona je zahvalila zaposlenima u Srbijagasu koji su Antikorupcijskom timu Ministarstva energetike slali podatke o radu tog preduzeća jer, kako je rekla, do informacija o Srbijagasu je teško doći.

Mihajlović je ocenila da su ti i podaci državnog revizora o poslovanju Srbijagasa dovoljni da dobijemo izveštaj nadležnih organa o tome šta se dešavalo u tom javnom preduzeću.

Ona je naglasila da, paralelno sa tim, treba da se odvija finansijska konsolidacija i reformisanje Srbijagasa, jer je to preduzeće došlo u situaciju da ne može više da ispunjava nijednu svoju obavezu.

Obaveze Srbijagasa prema dobavljačima iznose više od 40 milijardi dinara, navela je Mihajlović.

Ministarka je ponovila da će plan reformisanja Srbijagasa ponovo biti prosleđen Vladi na usvajanje i da će o tom programu razgovarati i sa ministrima finansija i privrede.

"Nećemo da dozvolimo da jedno strateški važno preduzeće na očigled svih propadne," poručila je ministarka.

Da bi Srbijagas mogao da bude stožer svih tih poslova moramo da napravimo efikasno preduzeće, poručila je Mihajlović.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kontrolišu dokumentaciju o poslovanju Srbijagasa, a kontrola dokumentacije počela je na zahtev nadležnog Tužilaštva, prema izveštaju državne revizorske institucija o poslovanju kompanije u 2011. godine.

Revizori su prethodno utvrdili da je mimo Zakona o javnim nabavkama u Srbijagasu potrošeno više od 46 milijardi dinara, kao i da su uvozili gas bez zaključenog spoljnotrgovinskog ugovora.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Invider

Aj sad ti nama objasni kako je to moguce????kako jedno takvo preduzece moze da bankrotira??? ko je ovde lud?????

tuga

Od 90-te, godine do danas drzava prosla tri rata, sankcije, bombardovanje, svetsku krizu, konstantnu pljacku i opet se pljacka nemilice i nikako da presusi! Kako smo proklet narod

special image