• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćirilica "oborila" onlajn plaćanje banke

 Marko Čavić
Autor Marko Čavić

Ukoliko preko Android aplikacije Banke Intesa pokušate da koristite ćirilicu napravićete ozbiljan problem banci.

Pomenuta Banka korisnicima nudi Android aplikaciju za onlajn plaćanje i proveru stanja na računima registrovanog korisnika, koja, kako se ispostavilo, funkcioniše samo na latiničnom pismu.

Novinar MONDO portala ne znajući za ovo "ograničenje" aplikacije, pokušao je da prebaci određeni iznos sa svog na drugi račun i tom prilikom ime primaoca i svrhu uplate popunio koristeći ćirilično pismo.

Nakon nekoliko sati od momenta uplate našeg novinara je pozvala ljubazna službenica iz Službe za reklamacije Banke i zamolila ga da više onlajn transakcije ne popunjava na ćirilici!

Naime, sistem Banke nije prepoznao osnovne informacije o svrsi uplate i drugim generalijama popunjavanim na ćirilici, što je dovelo do zagušenja na sistemu, ali je uplata na kraju, zahvaljujući broju računa koji je pravilno popunjen, ipak stigla na željeni račun.

Kako su nam naveli u Službi za reklamacije, aplikacija nije napravljena da radi sa ćiriličnim pismom i korisnici se najljubaznije mole da to pismo ne koriste prilikom popunjavanja onlajn zahteva za uplatu i transfer novca u aplikaciji.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

vuk karadzic

E samo jos cirilicu na androide isforsirajte i ovako je pomama kod patriota a cirilicni komentari na nivou deteta od 5 god. Latinca je Srpsko zvanicno pismo!

Jovan

@vuk karadzic Pregledao sam cirilicne komentare i prilicno su kulturno i uljudno napisani (a bogami i pravopis se postuje), sto se ne bi moglo reci za tvoj. Zvanicno pismo u sluzbenoj upotrebi je cirilica (drugo je pitanje da li se i to postuje), a u javnoj upotrebi mogu podjednako da se koriste i cirilica i latinica (da zanemarimo sad kakva je praksa). Ovde se jednostavno radi o tome da je banka napravila propust i da, umesto da taj propust ispravi, tera korisnike da koriste ovo ili ono pismo. I da, idi na google.rs, na gmail ili na google translate, pa mi reci koje pismo ti google prikazuje kao srpsko.

Нена

@vuk karadzic У Србији је проблем кадa си патриота (и само код нас реч националиста има призвук менталног обољења), а још већи кад волиш ћирилицу. Туга..

special image