• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britiš-Ameriken tobako proslavio deceniju u Vranju

Izvor MONDO/Agencije

Kompanija Britiš Ameriken tobako (BAT) za 10 godina rada u Srbiji uplatila je u budžet Srbije kroz akcize i poreze 950 miliona evra, saopšteno je danas.

Generalni direktor BAT za Srbiju, Crnu Goru i Bugarsku Tanos Trimis rekao je na proslavi povodom 10 godina rada u Srbiji kojoj je prisustvovao i premijer Ivica Dačić,  da je ta kompanija jedan od vodećih poreskih obveznika u državi.

"BAT je jedan od vodećih poreskih obveznika u državi sa prosečnim doprinosom srpskom budžetu višem od 100 miliona evra", rekao je Trinis.

Premijer Dačić je rekao da BAT predstavlja motor razvoja privrede ne samo juga Srbije, nego i čitave zemlje.

Premijer Ivica Dačić poručio je tom prilikom da će vlada u saradnji sa privredicima juga Srbije pokušati da dodatno pomogne proizvođačima duvana da reše probleme.

"Prvi je šverc cigareta a drugi je još masovniji šverc rezanog duvana. Druga vrsta problema jesu odnosi sa Hrvatskom, imajući u vidu da je Hrvatska od zemlje članice CEFTA postala članica EU. Sada EU zahteva da hrvatska zadrži povlastice koje je imala kao članica CEFTA. To nije u interesu i vaše kompanije i Srbije, tako da trenutno trpimo veliki politički pritisak da se to prihvati", kazao je premijer.

On je izrazio nadu da će se u narednom periodu u razgovorima sa predstavničima EU pronaći rešenje oko visine poreza na uvoz hrvatskih cigareta u Srbiju.

BAT je 2003. godine kupio Duvansku industriju Vranje, a direktna investicija iznosila je više od 200 miliona evra, od čega je 115 miliona evra u deset godina je uloženo u modernizaciju fabrike.

Ta kompanija je najveći britanski investitor u Srbiji.

Predstavnici BATa su najavili da im je strateški cilj da fabrika u Vranju u nerednom periodu postane proizvodni centar ne samo za CEFTA region već za mnoge zemlje EU.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin bg

99te bombardovali fabriku duvana nis, zatim je kupili za dz, danas predsednik vlade hvali i zahvaljuje se BAT-u.

special image