• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krkobabić i MMF:Ohrabriti poteze ka zapošljavanju

Izvor MONDO/Agencije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar rada, zaposljavanja i socijalne politike i delegacija MMF-a su konstatovali da treba ohrabritit svaki potez koji doprinosi stvaranju ambijenta za novo zaposljavanje.

Jovan Krkobabic je delagaciji MMF-a predožio da je pripremljena radna verzija Zakona o radu i da očekuje da i drugi partneri uloze maskimalan napor na neophodnom usaglasavanju kako bi dosli do prihvatljvog teksta zakona, saopštio je kabinet potpredsednika vlade. Očekuje se, kako je navedeno, da ce taj deo posla biti zavrsen do kraja godine.

U delu razgovora koji se odnosio na stanje sistema Penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) razmatrana su eventualna unapređenja u daljem funkcionisanju ovog velikog sistema. Potpredsednik Vlade Srbije predožio je i sve efekte reformi PIO iz 2011. godine kao i stepen usteda koje su do sada dale rezultate.

Zuzana Murgasova, koja predvodi misiju MMF-a, je, na kraju razgovora, izrazila zadovoljstvo spemnoscu za dijalog kao i zahvalnost na precizno predloženoj slici poteza koji se tiču reformi u ovim domenima, navedeno je u saopštenju.

Ministar Krkobabić izjavio je u utorak da je smanjenje penzija neprihvatljivo i da će Vlada Srbije

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je, uoči dolaska misije, da će Srbija razmotriti mogućnost pregovora o novom aranžmanu sa MMF-om nakon usvajanja budžeta za 2014.

Misija MMF je prethodno u Beogradu bila u maju ove godine. MMF i Srbija su imali poslednji aranžman u vrednosti od približno 1,1 milijardu evra, ali je "zamrznut" polovinom februara prošle godine, nakon što je Vlada Srbije budžetom za 2012. godinu planirala fiskalni deficit najmanje za jedan procentni poen BDP-a veći nego što je dogovoreno tokom revizije sporazuma krajem 2011.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image