• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emirati otvaraju vrata i našim studentima

Izvor Tanjug

Srpski ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine najavila da će najbolji studenti iz Srbije pohađati Institut Masdar u Abu Dabiju, koji se bavi "čistom tehnologijom" i obnovljivim izvorima energije.

Tamo će studenti dobiti znanja koja ne mogu steći u Srbiji, rekla je Mihajlović, pošto je u ime Vlade Srbije sa kompanijom Masdar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisala Memorandum o razumevanju u oblasti obnovljivih izvora energije.

Najavila je posetu delegacije iz Emirata krajem oktobra, radi dogovora o detaljima saradnje u oblasti obnovljivih izvora energije, posebno o ulaganjima u elektrane na vetar.

Mihajlović je rekla da će jedna od tema razgovora biti "kogenerativna postrojenja na gas" u izgradnji kojih kompanije iz Emirata spadaju u red svetskih lidera.

Danas potpisani memorandum predviđa da Masdar (Abu Dhabi Future Energy Company) koji posluje u sastavu kompanije Mubadala, I Ministarstvo energetike Srbije zajedno utvrde mogućnosti investiranja u Srbiji, pre svega u program za obnovljive izvore energije, objavljeno na sajtu Ministarstva.

To je jedan od četiri sporazuma koji su juče u Vladi Srbije potpisani s predstavnicima kompanije Mubadala iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ti sporazumi obuhvataju i saradnju u oblasti napredne tehnologije poluprovodnika i čipova, vazduhoplovne tehnologije i telekomunikacija.

Potpisivanju je prethodio sastanak prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića s generalnim direktorom kompanije Mubadala šeikom Kaldunom Kalifom Al Mubarakom, na kojem je učestvovala i ministarka Mihajlović.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image