• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knežević: A da se Vlada pozabavi i privredom?

Izvor MONDO/Agencije

Sve ekonomske mere koje je najavila Vlada se tiču manjka u državnoj kasi a recesiono će delovati na privredu kojoj i dalje stoje visoki porezi i nameti, kaže privrednik Milan Knežević.

"Privrednici su rezignirani ovakvim merama Vlade, koje imaju recesivni karakter, i činjenicom da ni u jednoj reči ekspozea mera nije spomenuta privreda", kaže potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Milan Knežević.

DS: Vučić zaboravio olakšice?

Izostanak mera u privredi kritikovala je i glavna opoziciona stranka. Iuz Demokratske stranke pitaju vicepremijera Aleksandra Vučića šta se dogodilo da samo za mesec dana potpuno promeni svoje stavove i "zaboravi" na značajno smanjenje poreza na rad kako bi poslodavci dobili prostor da investiraju više nego do sada.

Knežević je za "Danas" rekao da će se mere negativno odraziti na tražnju, uslovi poslovanja biće otežani, a jedan deo privrede zapasti u još veće probleme.

"Čak i rigidna prinuda borbe protiv sive ekonomije znači likvidaciju jednog dela firmi koje su zahvaljujući amortizaciji sive ekonomije uspele da prežive", opominje Knežević.

On ističe kako bi budžetski deficit trebalo da bude rangiran na četvrto mesto prioriteta srpske ekonomije, iza zapošljavanja, rasta bruto domaćeg proizvoda i javnog duga.

"Jedino trajno rešenje za budžetski deficit jeste da se poveća proizvodnja. Ovo sad su privremene mere koje će dovesti do toga da deficit bude u najboljem slučaju na nivou planiranog, od 1,2 milijarde evra", naglasio je Knežević.

Pokretanje proizvodnje, uz izmene Zakona o radu, zato bi moglo da bude trajni iskorak u pravom smeru kako bi se postiglo da srpska privreda bude održiva, ocenio je Knežević.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image