• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Etihad skupio dozvole, Er Srbija za 15 dana

Izvor MONDO/Agencije

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) najavila je danas da će se 25. oktobra zvanično predstavniti srpskoj i svetskoj javnosti.

Kako se navodi u saopštenju, aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad ervejz obezbedila je odobrenje svih regulatornih vlasti da kupi 49 procenata kompanije Er Srbija (sad Jat ervejz) i sa Vladom Srbije, koja je većinski vlasnik, zaključila petogodisnji ugovor o upravljanju srpskom aviokompanijom.

Prvi promotivni let aviokompanije Er Srbija od Beograda do Abu Dabija biće 26. oktobra, potvrđeno je iz te kompanije.

Rast na svim kontinentima

Etihad, najbrže rastuća aviokompanija u svetu, osnovana je 2003. godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Suvlasnik je aviokompanija Er Berlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija i Er Lingus. U toku je preuzimanje i manjinskog udela (24 odsto) u indijskom Džet ervejzu, a sveže vesti iz Australije kažu da je Etihad udvostručio udeo u Virdžinu na 19,9 odsto, maksimalno dozvoljenih tamošnjim propisima.

Na promotivnom letu putnike će usluživati desetoro članova kabinskog osoblja kompanije Er Srbija koji su završili petonedeljnu u Akademiji Etihad ervejza u Abu Dabiju.

Generalni direktor kompanije Er Srbija Dane Kondić rekao je da se postavljaju temelji razvoja nove srpske aviokompanije, koja će pružati usluge vrhunskog kvaliteta, i da će se nastaviti ulaganje u obuku i razvoj zaposlenih.

Vlada Srbije potpisala je 1. avgusta sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim će kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postati vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg će Jat ervejz promeniti ime u Er Srbija.

Vlada Srbije i Etihad ervejz će obezediti po 100 miliona dolara za Er Srbiju.

Srpska aviokompanija sa Etihadom kao strateškim partnerom imaće flotu od 10 novih Erbasovih aviona. Er Srbija će imati i linijsko održavanje aviona.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Air Serbia

Da li ce biti akcija?!

special image