• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Naša Umka" želi autoput 11 na svojoj obali Save

Izvor Fonet

Uduženje građana "Naša Umka" ocenilo je danas kao skandaloznu odluku da se deo autoputa Beograd - Južni Jadran, obilaznica Beograd - Obrenovac, gradi levom obalom Save.

"Mnogo je razloga zašto mi, građani, tražimo da se ta odluka promeni i da ova trasa bude građena na desnoj obali Save. Uložili mnogo truda, vremena i sredstava pokušavajući da nadležnim organima vlasti dokažemo zašto je naš predlog bolji, isplativiji i praktičniji", saopštilo je udruženje "Naša Umka".

U Udruženju lažu da su im pomogli brojni stručnjaci iz oblasti građevine i urbanizma koji su naučnim činjenicama opravdali naš zahtev.

Udruženje građana "Naša Umka" tvrdi da njihov predlog donodi uštede od 100.000 evra na ovom potezu, skraćuje put za 9,5 kilometara za 60 odsto vozila, rasterećuje puteve M19 i M 22 za 10 odsto.

Takođe, kako navode, sanira klizište "Umka-Duboko", zaustavlja se rušenje oko 500 objekata, 200 hektara devastiranog zemljišta se dovodi u stanje kvalitetnog građevinskog zemljišta, a 120 hektara kvalitetnog poljoprivrednog zemljišta (na trasi autoputa desnoj obali Save) neće biti uništeno.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pavle

Grade na klizistu i onda drzava mora da im to sanira.

Janko Pesic

A sto ste gradili na klizistu?????

f

Кинези инвеститори, инвестиција је концесионог типа. Значи боли Кинезе да вам санирају највеће клизиште у Европи и то на сваких 10 година.Оних 100к постају милиони.

special image