• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kradljivci struje" plaćaće dug na rate!

Izvor mondo.rs

Ministarstvo energetike uputiće pismo poslovodstvu i UO EPS-a s preporukom da se u reprogram dugova za struju uključe i dugovanja građana koji su priznali da su je neovlašćeno trošili, piše štampa.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je da je jedini cilj ovakvog predloga EPS-u taj što želi da se pomogne i ovom javnom preduzeću na naplati dugove gde god može, ali i građanima za koje postoje zapisnici da su neovlašćeno trošili struju i imaju velike račune koje ne mogu da plate.

"Građani koji priznaju da su neovlašćeno trošili struju i za koje postoji zapisnik, kažu da im se traži da ođednom plate dug. Oni to ne mogu, jer nemaju od čega. Zar nije bolje, ako je situacija takva, da im se onda omogući reprogram, nego da ih EPS negde vodi da potražuju, a da se ti dugovi nikad ne naplate", rekla je Mihajlović za "Politiku".

"Ko god neovlašćeno troši struju mora da plati dug, plus kaznu za krađu i sudske troškove. Niko neće proći da sve to ne plati. Mi samo želimo da im pomognemo", rekla je Mihajlović i dodala da među onima koji neovlašćeno troše struju nema bogatih, kao što se misli.

Predlog je, navodi list, potekao od samih "pozajmljivača" struje, koji su ministarki priznali prekršaj i zatražili da im pomogne time što će "grešku", koja je krivično delo, platiti na rate, o čemu i postoje zapisnici u elektrodistribucijama.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Istina

Ajde ti nama reci i sta cemo mi narod sa vama iz epsa?ti nama samo o tome kako narod duguje a oces li nam pricati o tome kako vas sns eps uzima pare kako im volja.Dokad bre vise pa sta je vama svima unistavate nas obican narod koji se bori za bolje sutra.Mislite gde ima oni sto su ko pijani da su svi takvi E PA NISU I NIKADA NECE BITI

special image