• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putari će biti spremni za zimu, kaže ministar

Izvor Tanjug

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić, izjavio je u Despotovcu da će preduzeća za puteve, iako su u velikm problemima, biti spremna za održavanje puteva ove zime.

"Sitacija je izuzetno komplikovana, od 25 preduzeća koja se bave održavanjem puteva zimi jedva pet od njih je bez velikih problema, većina je u konstantnoj blokadi, 23 su u stečaju. U ovim trenucima pokušavamo da svim tim preduzećima pomognemo, da se vozila registruju i pripreme, da radnici dobiju plate iako su u blokadi, da se nabavi gorivo i so", rekao je Antić.

On je dodao da se radi da ceo sistem radi povezano, da se aktiviraju sve službe u državi, kako ih sneg ne bi iznenadio, da Hidrometerološki zavod najavi snežne padavine u nekom adekvatnom vremenu, i da putari reaguju brzo. Ako sve to bude u funkciji problema nećemo imati, istako je Antić, dodajući da ima iskustvo u tim stvarima iz grada Beograda.

"Suština posla je reagovati žestoko u trenutku kad terba. Sat vremena kada se zakasni je kraj priče i treba nekoliko dana da se putevi stave u funkciju. Zato radimo ozbiljno na tome i ako ne bude nekih enormnih padavina i specifično teškle zime, mislim da nećemo imati problema", objasnio je Antić.

On je podsetio da velike padavine i jake zime znaju "da iznenade" i najrazvijenije i najbogatije zemlje kakva je Nemačka.

Antić je dodao da je u toku prirema Uredbe po kojoj će 6.000 kilometara državnih puteva, koji su bili u nadležnosti lokalnih samouprava, biti stavljeno pod ingerenciju održavanja Preduzeća za puteve Srbije.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Geo

Biće opet iznenadjeni kad padne sneg u decembru...

special image