• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kineski most u roku"

Izvor Tanjug

Most preko Dunava, od Zemuna do Borče, sa pristupnom saobraćajnicom do Zrenjaninskog puta, biće izgrađen u periodu do kraja 2014. godine, izjavio je danas ministar saobraćaja, Aleksandar Antić.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda najavila je da će deo pristupne saobraćajnice, od zrenjaninskog do pančevačkog puta, biti završen najkasnije do kraja avgusta 2015. godine.

Antić je, obilazeći gradilište mosta, najavio da će u narednom periodu biti utvrđeno pomeranje roka aneksom ugovora za tu deonicu, s obzirom da tu postoje problemi oko eksproprijacije zemljišta.

On je kazao da će biti razmotreno i to da li će Srbija morati da obezbedi dodatni novac zbog kašnjenja radova.

Vršilac dužnosti direktora Direkcije za građevinskog zemljište, Tatjana Popović, rekla je da na tom delu ima više od 400 katastarskih parcela, da je šest sporno, kao i da se čeka novi Zakon o legalizaciji objekata kako bi se rešio taj problem.

Popović je najavila da će na proleće 2014. biti spojen kineski most, s obzirom da je već urađeno 250 metara glavnog raspona tog mosta od ukupno 360 metara.

Vrednost izgradnje mosta Zemun-Borča je, računajući pristupne saobraćajnice, 255 miliona dolara, imaće šest traka i biće dug oko 1.500 metara.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tebra

Djilasa su zato i smenili, da bi mogli kinezima da daju aneks ugovora. On je bio protiv toga i kineska kompanija bi morala da plati penale za svaki mesec prekoracenja roka. Mnogo su tu velike pare u pitanju i nece dozvoliti da im iko stoji na putu. Sad ne samo da ce da kasne sa mostom nego cemo morati mi njima da isplatimo pare. Kao sporne su im parcele, pa kako moze da se pocne sa gradnjom a da se pre toga ne obezbedi zemljiste na kom ce te pristupnice biti izgradjene. Sa poslovne strane sam bio u prilici da procitam i prvobitno potpisani ugovor i buduci aneks koji ce biti potpisan.

special image