• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada sledeće nedelje o Srbijagasu

Izvor MONDO/Agencije

Ministar energetike Zorana Mihajlović najavila je da će sledeće nedelje biti održan sastanak u Vladi Srbije na kome će biti reči o finansijskoj i organizacionoj konsolidaciji Srbijagasa.

Učesnici tog sastanka biće premijer Ivaica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, kao i ministri privrede i finansija, Saša Radulović i Lazar Krstić, rekala je Mihajlović novinarima nakon današnjeg sastanka Ministarskog saveta Energetske zajednice.

Na pitanje da li će tom sastanku prisustovati i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, Mihajlović je rekla da bi volela da i on tamo bude i da misli da svi treba da budu na tom skupu.

"Meni je žao što ovakvi sastanci nisu održani mnogo ranije, već smo izgubili puno godina, a nekoliko meseci ako govorimo o ovoj vladi", kazala je Mihajlović.

Ona je naglasila da se neke stvari moraju rešiti, a cilj da Srbijagas bude profitabilno preduzeće.

Mihajlović je ukazala da je Srbija dobila već nekoliko pisama od finansijskih institucija i banaka u vezi sa tim problemom, a i Evropska komisija nam je poslala već dva pisma u kojima nas upozorava da ne poštujemo zakonske odredbe o restrukturiranju kada je u pitanju Srbijagas.

Usvojena strategija za region JIE

Energetska zajednica usvojila je danas u Beogradu energetsku strategiju za region Jugoistočne Evrope, koja obuhvata listu od 35 projekata, čija je ukupna vrednost 30 milijardi evra.

"Bilo je predloženo ukupno 100 projekata. U oblasti elektroenergetike usvojeno 14 projekata, od čega je sedam srpskih", rekla je Mihajlović novinarima, nakon 11. sastanka Ministarskog saveta Energetske zajednice.

Ona je dodala da se projekti u elektroenergetici odnose na 5.000 megavata, a Srbija u tome učestvuje sa 2.400 megavata.

Mihajlović je podvukla značaj usvojene strategije, imajući u vidu da se ceo region Jugoistočne Evrope od 2001. godine suočava sa deficitom električne energije.

Ministri su danas doneli odluku o produženju primene ugovora o energetskoj zajednici za 10 godina, odnosno do 2026. godine, umesto prvobitnog roka do 2016. godine.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image