• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbijagas nema veze sa ličnim sukobom"

Izvor MONDO/Agencije

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da različita mišljenja o rešavanju problema Srbijagasa ne mogu da se tumače kao međustranački ili lični sukob.

"Rešavanje problema u Srbijagasu je mnogo značajnije od odnosa između dvoje ljudi", rekla je Mihajlović novinarima u Aranđelovcu, na investicionom samitu nedeljnika NIN.

Ona sve vreme, kako je istakla, kritikuje direktora Srbijagasa pokušavajući da nađe resenje da Srbijagas izađe iz problema.

"Još se besmislenih stvari tu može čuti, poput toga da je to sukobIstoka i Zapada, a postavljala su se i pitanja da li će se Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pojaviti ili ne", rekla je Mihajlović
i podsetila da je Srbijagas još pre tri godine uzeo kredit od EBRD koji nije iskorišćen.

Mihajlović je istakla da je odgovorna, i da se i premijer Srbije Ivica Dačić slaže da stvari u Srbijagasu moraju da se reše.

"Meni je najvažnije da imamo dovoljno gasa i da zaposleni u Srbijagasu ne trpe", kazala je ministarka i ukazala da više niko ne može da kaže da ima dispariteta u ceni gasa.

"Srbijagas od 1. septembra ima cenu gasa koja potpuno pokriva troškove tog javnog preduzeća", ukazala je ona.

Po rečima ministarke, u ukupnim gubicima Srbijagasa od 1,2 milijarde evra, 250 do 280 miliona je bio gubitak zbog disparitite iz prethodnog perioda, ali je pitanje šta je uzrok ostalog dela gubitka.

Problem, je, kako je zaključila Mihajlović, u funkcionisanju Srbijagasa, a dodatne probleme izazvalo je to što je to preduzeće preuzimalo kompanije koje su imale dugovanja za gas.

"Zbog toga smo pripremili plan reformisanja Srbijagasa i hoćemo jednom da stavimo tačku na to", istakla je ministarka i dodala da bi bilo nelogično da Vlada s jedne strane sprovodi mere štednje, a da s druge subvencioniše Srbijagas.

Svi u Vladi, po njenoj oceni, biće odgovorni ako ne bude rešen problem Srbijagasa i drugih javnih preduzeća.

Mihajlović je ponovila da će razgovor u Vladi o Srbijagasu biti iduće nedelje, a učestvovaće i premijer i prvi potpredsednik Vlade.

Namera je, kako je objasnila, da se spreči da problemi Srbijagasa ugrože druge važne energetske projekte, poput gasovoda "Južni tok".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image