• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Statiranje - posao i za decu i za bake

Izvor mondo.rs

Oni koji su uvek želeli da postanu zavezde, ali i oni koi nemaju posao, mogu da zarade na snimanju filma, serije ili TV emisije.

Istina je da statisti teško mogu postati planetarno poznati, ali bar mogu da računaju na siguran džeparac. Za jedan dan mogu da zarade od 700 dinara, koliko neke agencije plaćaju za aplaudiranje u TV emisijama, ali se dešava da za sat snimanja reklame ili spota dobijaju i po 2.000 dinara.

Na ovom poslovima najčešće rade studenti i penzioneri,  jer imaju najviše vremena. Marija Negovanović, iz agencije "M star" kaže da šansu da budu angažovani imaju svi, od beba do najstarijih građana.

"Imamo bazu ststista u kojoj ima dece, ali i baka i deka od 80 godina", objasnila je za "Novosti" Negovanović.

"Neki producenti insistiraju na tome da kandidati budu mladi, dok drugima odgovora da budu stariji, zavisno od projekta koji se radi.Ne može baš svako da se bavi ovim poslom, jer je potrebno strpljenje, a čovek mora da bude i odogovoran. Mi organizujemo kastinge na kojima razgovaramo sa kandidatima, ali oni prođu selekciju i kod psihologa. Zbog partnera sa kojima radimo važno je da statisti ne kasne, da su pouzdani i da profesionalno obavljaju posao."

Negovanovićeva kaže da se dešavaju i situacije koje nisu prijatne i navodi primer nedavnog snimanja spota koje je trebalo da se završi u 19 časova, ali je zbog rasvete koja se gasila, okončano sat posle ponoći. Zato je važno, ističe ona, da ljudi koji su angažovani budu maksimalno požrtvovani i da odrade posao do kraja.

"Kastinzi se organizuju nekoliko puta godišnje, a budući poslodavcu slikaju kandidate, uzimaju podatke: visinu, boju očiju, kose, raspituju se o njihovom iskustvu. Članarina je besplatna.

Bez obzira na krizu, u agencijama koje angažuju statiste, kažu da posla ima.

"Motivi statista su različiti. Od studenata koji tako sakupljaju novac za školovanje, pa do radnika koji su ostali bez posla", kaže za list Radmila Vulanović , direktorka agencije "Slava S and R".

Prednosti ovog posla su pristojna honorarna zarada uz zabavu i druženje s poznatim ličnostima. Tu je i mogućnost da birate projekte. Angažujemo ljude svih uzrasta i profila. Dmevnica za sedenje u publici i aplaudiranje je 700 dinara, dok je 2.000 ako statisti imaju i neki tekst ili je uloga zahtevnija, odnosno ne podrazumeva samo sedenje.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

veljko

dali mogu da se zaposlim kod vas imam 11 god ako mogu posaljite mi na moj facebook nalog rodjen u kragujevcu 2004 god zivim u selu bare opstina knic

Omar

@veljko I ja sad imam 11 god

Svetlana

kako se mozemo prijaviti na vas sajt

special image