• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Železnice od države traže da se odblokira pruga

Izvor Tanjug

Železnice Srbije dnevno gube 8,1 milion dinara zbog toga što nezadovoljni radnici iz pojedinih fabrika blokiraju pruge Kragujevac - Kraljevo i Beograd - Bar, saopšteno je danas iz ovog preduzeća.

Od 22. oktobra do danas, zbog blokade ove dve železničke pruge, Železnice Srbije su pretrpele ukupnu štetu od oko 14,5 miliona dinara.

O gubicima su obaveštena resorna ministarstva saobraćaja i privrede, uz mišljenje da je neophodno preduzeti hitne mere za uspostavljanje redovnog železničkog saobraćaja na navedenim relacijama.

Radnici preduzeća Autosaobraćaj iz Kragujevca od 22. oktobra u 9:30 sati drže blokiranu železničku prugu Lapovo-Kragujevac-Kraljevo, a radnici preduzeća FAP iz Priboja jutros u 8:30 sati blokirali su međunarodnu prugu Beograd - Bar.

Na ovim relacijama je zbog blokada pruge u potpunosti prekinut unutrašnji i međunarodni putnički i teretni železnički saobraćaj.

Zbog prekida saobraćaja Železnice Srbije svakodnevno trpe veliku finansijsku štetu i gubitke, zbog nemogućnosti izvršenja ugovorenih prevoza i prekida međunarodnog putničkog saobraćaja sa Crnom Gorom.

Železnice Srbije su u prethodnih šest dana (od 22. do 27. oktobra) zbog blokade pruge Kragujevac-Kraljevo pretrpele ukupan gubitak od 6,45 miliona dinara, odnosno skoro 1,1 milion dinara dnevno, usled otkazivanja putničkih vozova, poteškoća u realizaciji teretnog transporta za potrebe Fijata iz Kragujevca za Bar i prevoza za potrebe TENT-a na relaciji Piskanja- Svilajnac, kao i zbog dodatnog angažovanja osoblja i energenata.

Zbog blokade barske pruge u Priboju, srpske železnice trpe dnevni gubitak od oko sedam miliona dinara i to na ime prekida putničkog saobraćaja, nemogućnosti realizacije teretnih transporta (za potrebe Fijata, boksit, žitarice i ostalo) i emogućnosti povratka dve lokomotive u svoje domicilne stanice u Srbiji.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vojvoda

Sto se nisu pobunili kad drugi mesec nisu dobili platu nego cekaju po godinu dana? Razumem da im je tesko ali neka i oni razumeju druge. Niko ne seda u voz da bi se klackao nego iz potrebe.

Nikola

Na?alost to je jedini na?in da neko reaguje, zamislite te ljude koji idu na posao 9 meseci i ne primaju ni dinar....

special image