• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palma: Ne ukidati subvencije na nova radna mesta

Izvor Tanjug

Glavni odbor Jedinstvene Srbije (JS) danas je na predlog lidera stranke Dragana Markovića Palme, preporučio Vladi da se ne ukidaju subvencije na nova radna mesta.

 Palma: Ne ukidati subvencije na nova radna mesta  Izvor: MN Press

Izvor: MN Press

Glavni odbor je takođe pozvao Srbe na Kosovu da poslušaju Vladu i na ponovljenim izborima, glasaju za Srbe bez obzira koja je srpska lista u pitanju.

"Zasmetala nam je izjava ministra privrede Saše Radulovića da se ukinu subvencije. Zahvaljujući subvencijama koje koriste 140 domaćih i 116 stranih preduzeća, zaposleno je više od 50.000 radnika", rekao je Marković koji je predsedavao sednici Glavnog odbora JS.

On je podsetio i da je u fabrikama koje su u statusu restruktuiranja zaposleno oko 50.000 radnika i rekao da je siguran da će "mnoge od tih fabrika imati problema da žive od svoje proizvodnje ili usluga kojima se bave".

Marković je rekao da je problem, a da "država može da preduzme određene mere",što fabrike u restruktuiranju ne mogu da izađu na tender jer ne ispunjavaju uslove. On je za primer uzeo Fabriku kablova u Jagodini i ocenio da su domaće fabrike diskriminisane jer, kako kaže, posao po pravilu dobijaju strani ponuđivači.

"Sve poslove u Srbiji dobila su strana preduzeća, sve puteve rade stranci, pruge, razne objekte i angažuju srpske podizvođače sa 50 odsto nižom cenom nego što su oni dobili cenu na tenderu", rekao je Marković.

Država pod hitno mora da zastavi na ovakav način pravljenje tendera i njihovo sprovođenje i da već od sutra posveti pažnju svim tenderima koji se raspisuju u Srbiji, istakao je Marković.

"Strane banke pljačkaju srpsku privredu" , smatra, takođe, Marković i poziva državu da po hitnom postupku vidi kako da zaustavi banke koje se tako ponašaju sa posrnulom privredom u Srbiji.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image