• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blokiranje računa onima koji ne poštuju reprogram

Izvor Tanjug

Kroz reprogram dugova za struju, svima smo dali šansu da u ratama izmiruju dugovanja, a prema onima koji ne budu to poštovali upotrebićemo sve mehanizme,uključujući i bokade računa, kažu u EPS-u.

Jedna od opcija je i puštanje menica da naplatimo potraživanja, najavio je v.d. generalnog direktora Elektorpivrede Srbije Aleksandar Obradović.

On je untervjuu "Blicu" kazao da rukovodstvo EPS-a očekuje podršku za sprovođenje Polaznih osnova za reoraganizaciju, koje je vlada usvojila 16. novembra prošle godine, gde se jasno kaže da mora da se promeni način upravljanja.

"Na taj način bi i ja preuzeo odgovornost nad radom celog EPS-a i svih preduzeća, koja posluju u okviru sistema", kazao je Obradović, dodajući da bi pažnja javnosti, pre svega, tebalo da bude usmerena na reoraganizacju EPS-a, koja će pomoći da on postane profitabilna i uspešna firma i bude motor srpske privrede.

Prema njegovim rečima, reorganizacija će značiti smanjenje preglomazne administracije, a povećanje broja montera, rudara i inženjera.

"Apsurdno je što sada moramo da angažujemo neke firme da nam obavljaju osnovne delatnosti u rudniku, termoelekranama, dok na drugoj strani imamo 14 finansijskih direktora, 14 IT direktora, 14 direktora ljudskih resursa i ogromne sektore koji sve to prate", naveo je Obradović.

Odgovarajući na pitanje da li može da se smanji i broj koverata u kojma građani dobijaju račune, Obradović je objasnio da redovne platiše dobijaju samo jednu, sa računom za prethodni mesec, dok više koverata stiže onima koji duguju distribucijama i EPS snabdevanju, jer je noramalno da ih oni pritiskaju da plate račune za struju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image