• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USAID pomaže i poslodavcima i nezaposlenima

Izvor Tanjug

Američka agencija za međunarodnu saradnju (USAID) pozvala je poslodavce koji planiraju zapošljavanje da se uključe u njen program razvoja radne snage.

Taj program će pomoći preduzećima da angažuju i obuče nove zaposlene a sprovodi se u okviru Projekta održivog lokalnog razvoja, u saradnji sa 32 lokalne samouprave.

Troška angažovanja poslodavaca i dvomesečne obuke mladih pada na teret USAID-a.

Tokom obuke kandidatima će biti obezbeđena nadoknada u iznosu od 60 odsto minimalne bruto zarade, po osnovu Ugovora o stručnom usavršavanju. Obuka je namenjena mladima do 30 godina starosti  sa najmanje III stepenom stručne spreme.

Zainteresovani će moći da se prijave do 17. novembra.

Program obuke mladih na radnom mestu pomoćiće privatnim firmama tako što će omogućiti poslodavcima iz proizvodnog i iz sektora usluga da brzo i lako pronađu kvalifikovane radnike i time uštede vreme i novac za njihov odabir i angažovanje.

Mladima će ovaj program koristiti jer će im ukazati na potrebe poslodavaca i obezbediti im obuku na radnom mestu, koja za poslodavce inače predstavlja značajno ulaganje, navodi USAID.

Pravo učešća u Programu imaju sva preduzeća sa pet i više zaposlenih, sa registrovanim sedištem ili poslovnom jedinicom u opštinama i gradovima sa kojima USAID-ov projekat sarađuje.

To su  Beočin, Bujanovac, Čačak, Doljevac, Gadžin Han, Gornji Milanovac, Kanjiža, Kikinda, Kraljevo, Leskovac, Merošina, Nova Varoš, Novi Bečej, Novi Pazar, Novi Sad, Niš, Preševo, Priboj, Raška, Sjenica, Sombor, Sremski Karlovci, Subotica,  Temerin,  Tutin, Užice, Vladičin Han, Vranje, Vrnjačka Banja, Zlatibor i Zrenjanin.

Prednost će imati poslodavci koji planiraju zapošljavanje novih radnika u roku od šest meseci nakon završetka obuke mladih. Planirano je da Program obuke mladih na radnom mestu počne tokom februara i marta naredne godine.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beli

Teško onom kome vi pomažete.

special image